17 Οκτ 2009

1η ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ

«Οχι διόδια στα σπίτια μας»
«Μας έχουν βάλει διόδια μέσα στο ίδιο μας το σπίτι». Με τη χαρακτηριστική αυτή φράση ο Χρήστος Παναγόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, περιέγραψε την εικόνα που ζουν περίπου 100.000 κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι έχουν μετακομίσει στην έντονα αναπτυσσόμενη ζώνη και χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, για να πάνε στις δουλειές τους στην πρωτεύουσα.

Ουρές ταλαιπωρίας χθες στα διόδια
Δεν είναι τυχαίο ότι χθες το βράδυ είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων, όπου ταλαιπωρήθηκαν οι δραπέτες του τριημέρου.

Η νέα αύξηση των διοδίων μέσα στην προεκλογική περίοδο είναι η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. «Ζητάμε να αναθεωρηθούν οι αμαρτωλές συμβάσεις που έχει υπογράψει το Δημόσιο με ιδιωτικές εταιρείες και πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα. Δεν θα μείνει εδώ το κακό. Ερχονται και νέες, ακόμα πιο μεγάλες αυξήσεις» μας είπε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε: «Θα δίνουμε το "παρών" κάθε Κυριακή». Χθες, με πρωτοβουλία φορέων των Αφιδνών, του Αυλώνα, του Καλάμου, του Συκάμινου και του Καπανδριτίου, έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Αφιδνών και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στον ομώνυμο σταθμό διοδίων. Για μία ώρα ενημέρωναν τους οδηγούς και κρατούσαν ανοιχτές τις μπάρες για να περνάνε χωρίς να πληρώνουν διόδια.

«Θα ζητήσουμε συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου» μάς ενημέρωσε ο Τάκης Κουρής, εκ μέρους των φορέων των Αφιδνών, και προανήγγειλε τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Σημείο αιχμής τα πλευρικά διόδια στους περισσότερους κόμβους της εθνικής οδού, που αναγκάζουν τους οδηγούς να πληρώνουν ακόμη και για τοπικές μετακινήσεις.

* Στις αρχές του 2010, εφόσον υπάρξουν κατάλληλες καιρικές συνθήκες, θα παραδοθεί η γέφυρα στο κεντρικό Περιστέρι, στο νομό Ιωαννίνων, και θα είναι έτοιμος ολόκληρος ο οριζόντιος άξονας της Εγνατίας οδού, που, κατά την κυβέρνηση της Ν.Δ., είχε ολοκληρωθεί λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.

Αλλά δύο τμήματα είχαν παραδοθεί πριν από ένα μήνα. Αυτό αναφέρει σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, που επισκέφτηκε χθες την Ηπειρο. Αποκάλυψε ότι τα δυο τελευταία χρόνια η εταιρεία της Εγνατίας έχει πάρει δάνεια που ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ, βάζοντας υποθήκη τις εισπράξεις από μελλοντικά διόδια. Τα κονδύλια αυτά δεν έχουν εγγραφεί ούτε στο έλλειμμα ούτε στο δημόσιο χρέος.

Χ.ΤΖ.
απο:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=91243