30 Ιαν 2010

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή (30/1/2010) διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή (30/1/2010) διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που διοργανώθηκε από τις Επιτροπές Ακρίβεια-Ανεργία Stop, την Επιτροπή Αγώνα Πιερίας Ενάντια στα Διόδια, την Εθελοντική Ομάδα Δράση Πιερίας και επαγγελματικές ομάδες της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης.


Να τονίσουμε τη μεγάλη απήχηση που βρήκαν από τους διερχόμενους πολίτες τα δύο αιτήματα - αιχμές που βάζουν οι επιτροπές των πολιτών.
Συγκεκριμένα:
α)Το αίτημα για αναστολή λειτουργίας των διοδίων της χώρας όσο τα Τέμπη είναι κλειστά αγκαλιάζει όλο και πλατύτερα τμήματα της κοινωνίας γιατί θα ανακουφίσει τους πληττόμενους πολίτες, ενώ θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα μέχρι την οριστική κατάργηση των διοδίων.
β)Το αίτημα για απόδοση ποινικών ευθυνών και οικονομικών βαρών στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ ως υπεύθυνης για το δυστύχημα των Τεμπών επίσης θεωρείται απολύτως λογικό και δίκαιο.
Αίσθηση έχει προκαλέσει η πρόταση που απηύθυναν οι επιτροπές των πολιτών για ημερίδα δημόσιας αντιπαράθεσης, στην οποία προσκλήθηκαν η πολυεθνική Κ/Ξ Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ και η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ για λογαριασμό του Δημοσίου, το Σάββατο 27/2, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Δεν πληρώνουμε διόδια – Μην πληρώνεις κι εσύ
Κατάργηση όλων των διοδίων
Όχι στον οικονομικό μαρασμό - Να επωμισθεί τις ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ

30 Ιανουαρίου 2010


Οι Επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ STOP συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr
Το συντονίζει τη δράση του μέσα από την ιστοσελίδα http://diodiastop.blogspot.com/
Για περισσότερες πληροφορίες:
6977 034350 (Γιώργος Θεοδωρόπουλος)
6974 479243 (Νίκος Νούλας)



Δεκάδες sites και blogs ( καθημερινή , αγγελιοφόρος ,tvxs , αυγή κα ) καλύψαν την κινητοποίηση, πράγμα που είναι ενδεικτικό της εμβέλειας των αιτημάτων - αιχμών που θέτουμε.


Ευχαριστούμε για την κάλυψη του θέματος.