12 Μαρ 2010

Ο Νομάρχης Φθιώτιδας για το θέμα των διοδίων

Ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθ. Χειμάρας στα αποψινά δελτία των τοπικών τηλεοπτικών καναλιών (STAR και ΕΝΑ) δήλωσε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη ,τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα της ελεύθερης διέλευσης είναι θέμα ημερών ίσως και ωρών για να λυθεί ευνοϊκά για τους κατοίκους της Πελασγίας.
πηγή:http://pelasgia.blogspot.com/2010/03/blog-post_1763.html

Επειδή εκ παραδρομής σε προηγούμενη ανάρτηση γράφτηκε ότι απορρίφθηκε το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων για τα διόδια Πελασγίας, να διευκρινίσουμε ότι απορρίφθηκε το αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής και όχι τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα εκδικαστούν στις 15 Απριλίου. Ωστόσο περιήλθε στα χέρια μας το κάτωθι έγγραφο, με το οποίο εμμέσως πλην σαφώς διαφαίνονται οι αληθείς προθέσεις του ελληνικού δημοσίου. Δηλαδή η πλήρης εφαρμογή της υπογραφείσας σύμβασης.
Ανακοίνωση της Παμφθιωτικής Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στα διόδια
«Την ώρα που πέφτουν σαν καταιγίδα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που μας ζητάει να κάνουμε θυσίες για να βγει η χώρα από την κρίση, που μετατρέπει τον πατριωτισμό σε υποταγή, που προγραμματίζει και νέα μέτρα για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του κεφαλαίου, την ίδια ώρα οι ιδιωτικοί αυτοκινητόδρομοι αυξάνουν τα χαράτσια των διοδίων 40%. Οι αυξήσεις έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες που άγγιζαν το 200%.
Υλοποιούν τους όρους της σύμβασης που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τους παραχώρησαν το δικαίωμα να εισπράττουν διόδια απ τις μετακινήσεις μας είτε μετωπικά είτε πλευρικά.
Φαίνεται πως οι θυσίες, ο πατριωτισμός που πουλάνε αφορά μόνο τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, το λαό, δηλαδή όχι τους μεγαλοεργολάβους, τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, αφού γι’ αυτούς υλοποιούνται στο ακέραιο όλες οι συμβάσεις αυξάνοντας μάλιστα τα κέρδη τους. Και πότε όλα αυτά; Εν μέσω κρίσης…
Εν μέσω κρίσης φτιάχνουν διόδια μετωπικά στο ύψος της Αγ.Τριάδας, πλευρικά στο Μώλο, προετοιμάζουν τα διόδια στην Αγ.Παρασκευή, πλευρικά όπου θέλουν και πάει λέγοντας. Θέλουν όπως φαίνεται να κερδοφορίσουν από την κάθε μετακίνηση μας, είτε από τον εθνικό είτε από τους παραπλεύρους. Τελειώνουν και με τις κάρτες όπως π.χ. στην Πελασγία που έδωσαν κάτω από την αντίδραση των κατοίκων. Οι ψευτουποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση των διοδίων με τις εταιρίες εκμετάλλευσης είναι απλώς κοροϊδία και υπεκφυγή για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις του λαού.
Δεν υπάρχει πιθανότητα να υποχωρήσουν ούτε κατά ένα λεπτό του Ευρώ απ τα κέρδη τους, κέρδη τα οποία δημιούργησαν την κρίση. Χρειάζεται να βγάλουμε συμπεράσματα γιατί μας ζητάνε θυσίες ενώ το ξεζούμισμα δεν θα έχει τελειωμό. Πρέπει να απαντήσουμε στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , ΛΑΟΣ , ΕΕ με δικό μας μέτωπο. Το λαϊκό μέτωπο. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τη λογική «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Να αντιπαραθέσουμε την δική μας θέση «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία» και να παλέψουμε κοντά σε όλα τα άλλα για «Κατάργηση όλων των διοδίων τώρα» είναι η μόνη θέση που μπορεί να συσπειρώσει το σύνολο του λαού ενάντια στα χαράτσια των αυτοκινητοδρόμων.
Θέλουμε αυτοκινητόδρομους ασφαλείς και δωρεάν, ανεξάρτητα απ την κατασκευή παραπλεύρων δρόμων που είναι αυτονόητοι. Δεν παζαρεύουμε την ασφάλεια των μετακινήσεων μας με εναλλακτικές διαδρομές από τους παραπλεύρους που δεν είναι ασφαλείς. Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα διόδια με στόχο την συνολική κατάργηση τους σε όλη τη χώρα».paratiritisfthiotidas.gr
Σχόλιο : Ως διαχειριστής του ιστολογίου της Πελασγίας ήλθα σε επαφή με τους υπεύθυνους της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "Παρατηρητής" και τους επισήμανα ότι υπήρχαν ενστάσεις εκ μέρους της Δημοτικής αρχής για την πρώτη ανάρτηση.Είναι προς τιμή τους που αμέσως την διόρθωσαν με αυτή τη διευκρινιστική δήλωση. Έτσι πολιτισμένα λύνονται οι μικρο παρεξηγήσεις και όχι με αναθέματα και κραυγές.Αυτά τα λίγα προς το παρόν...