24 Μαΐ 2010

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αριθμεί περίπου 450 αδερφότητες, ομοσπονδίες και συλλόγους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με συνολικά 640.000 μέλη.
Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, που συνήλθε την Κυριακή 28/3/2010, εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της ΠΣΕ είναι τεράστιο και αδιαμφισβήτητο.

Πολυάριθμες είναι οι κατ’ έτος εκδηλώσεις οι οποίες αφορούν στην ανάπτυξη της γενέτειρας, στη συνοχή της ηπειρωτικής αποδημίας και ιδιαίτερα στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής ηπειρωτικής κληρονομιάς και ιστορίας, όπως εκθέσεις, διαλέξεις, ημερίδες, συναυλίες, φεστιβάλ, προβολές ταινιών, εκδόσεις και πλήθος άλλων σχετικών δραστηριοτήτων.

Αυτή η σημαντικότατη προσπάθεια στηρίζεται κυρίως, εκτός απ’ την ανιδιοτελή συμμετοχή των μελών της, και στην όποια οικονομική συμβολή όσων επιμένουν ακόμη να κρατούν Θερμοπύλες, όπως και στην όποια στοιχειώδη έστω ενίσχυση εκ μέρους της Πολιτείας.

1……………….

2…………………

3………………………….

4………………………………

5. Επαναβεβαιώνουμε την απόφαση προηγούμενης Συνέλευσής μας, για άρνηση καταβολής διοδίων και κάθε είδους τελών στις Εθνικές οδούς, που είναι προκλητικά απαράδεκτες και ο ελληνικός λαός έχει μέχρι σήμερα, μέσω καταβολής διοδίων, χρηματοδοτήσει.