20 Ιουν 2010

Η κοροϊδία με τα διόδια

πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5679000&publDate=2/6/2010

«Σύννεφο» πάει η κοροϊδία τω ν κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής από κυβέρνηση και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή στο ζήτημα των διοδίων και το χαράτσωμα από τους κατασκευαστικούς ομίλους στους οποίους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραχώρησαν τους εθνικούς δρόμους. Μόλις τον περασμένο Νοέμβρη (2009) η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών σε σύσκεψη στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής υποστήριζε, προκειμένου προφανώς να αποπροσανατολίσει το λαό, ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τις συμβάσεις παραχώρησης. Αντί να αντιδράσουν στην κοροϊδία αυτή Νομαρχία και Δήμοι της περιοχής, το μόνο που έκαναν ήταν να βγάζουν ψηφίσματα με αιτήματα που περιορίζονταν στα όρια το νομού.

Ξεκάθαρα από τότε η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία επισήμαινε ότι το θέμα δεν είναι ούτε τοπικό ούτε διαπραγμάτευσης, αλλά εφαρμογής συγκεκριμένης πολιτικής από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και γι' αυτό καλούσε σε αγώνα ώστε να διεκδικήσουν κατάργηση όλων των διοδίων και των Συμβάσεων Παραχώρησης των Εθνικών Δρόμων.

Και δεν άργησε να επιβεβαιωθεί, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες το υπουργείο ανακοίνωσε ότι «παγώνει» την επαναδιαπραγμάτευση με τις κοινοπραξίες, αν βέβαια την ξεκίνησε και ποτέ! Παρά τις εξελίξεις αυτές, στο προχτεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, που συζήτησε το θέμα μαζί με τους δήμους της περιοχής, αρνήθηκαν και πάλι το ψήφισμα της ΝΑΣ και τα ξεκάθαρα αιτήματα.

Συνεχίζοντας να κοροϊδεύουν το λαό της περιοχής αποφάσισαν για μια ακόμα φορά να «αντιμετωπίσουν» το πρόβλημα ζητώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, γενικά κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ...μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή! Και όσο θα τα κάνουν αυτά νομάρχης και δήμαρχοι της περιοχής, οι μεγαλοκατασκευαστές θα συνεχίσουν να χαρατσώνουν τους κατοίκους...