24 Ιουν 2010

Για μία ώρα περίπου απελευθερώθηκαν τα διόδια Μοσχοχωρίου από το Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων Βόλου-Ν. Ιωνίας


Για μία ώρα περίπου απελευθερώθηκαν τα διόδια Μοσχοχωρίου από το Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων Βόλου-Ν. Ιωνίας, υλοποιώντας την απόφασή τους να καλέσουν τα μέλη του σωματείου τους να μην πληρώνουν τις ιδιωτικές εταιρείες διοδίων, που με τη συναίνεση της προηγούμενης αλλά και της νυν κυβέρνησης γδέρνουν στην κυριολεξία τον εργαζόμενο πληθυσμό.
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας στήριξε την κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων μοιράζοντας, μαζί με άλλους συναγωνιστές από Βόλο και Λάρισα, υλικό κατά της ληστρικής πολιτικής των κυβερνήσεων και των ιδιωτικών εταιριών των διοδίων.
Αυξημένη αστυνομική δύναμη, σε σχέση με τη προηγούμενη κινητοποίηση με τους αυτοκινητιστές, ήταν παρούσα, η οποία όμως διευκόλυνε τη κινητοποίηση χωρίς άλλη παρέμβαση. Αλγεινή εντύπωση προξένησε αστυνομικός ο οποίος σημείωνε τις πινακίδες των αυτοκινήτων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
Το κίνημα των διοδίων βρίσκει συνεχώς νέους υποστηρικτές και ο "ηθικός αυτουργός" παραμένει η οικονομική κρίση που πλήττει θανάσιμα τα εισοδήματα των εργαζομένων, ενώ το κίνημα των διοδίων παραμένει η μόνη έμπρακτη δράση για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι το χρέος για το οποίο δεν ευθύνονται και γι αυτό δεν αναγνωρίζουν.
Ο αγώνας συνεχίζεται και επεκτείνεται. Θα νικήσουμε!