25 Ιαν 2011

Οργανώθηκε το κίνημα κατά των διοδίων στην Πελοπόννησο

Πηγή: Εφημερίδα "Καθημερινή"

Ορίστηκαν οι στόχοι και ο προγραμματισμός δράσης του κινήματος.


Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας οργανωτική σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Πελοποννήσου αγώνα ενάντια στα διόδια, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί πολίτες, αλλά και τα Εργατικά Κέντρα Αρκαδίας, Καλαμάτας, Λουτρακίου, ο Δήμαρχος Νεμέας, η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μωριά, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας, η Μαντινειακή Συμπολιτεία, η Κίνηση Συντονισμού Πολιτών Πελοποννήσου, η Ανοικτή Συνέλευση Καλαμάτας, η Εναλλακτική Κοινότητα Τρίπολης, η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορίου Λακωνίας, το Σωματείο Ορυχείων - Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Εκμεταλλευτών Φορτηγών Δ.Χ Αρκαδίας, αρκετοί ακόμα φορείς από την περιφέρεια κι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των διοδίων μαζί με νομικούς.
Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια κι ορίστηκαν οι στόχοι και ο προγραμματισμός δράσης του κινήματος.
Στόχοι είναι να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρείες. Να καταργηθούν όλα τα διόδια, ιδιωτικά ή κρατικά. Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης ή βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο και απορρίπτουν τις λογικές των καρτών και των ηλεκτρονικών διοδίων.
Τέλος αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα ανοίξουν όλους τους σταθμούς διοδίων στην Πελοπόννησο την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου.