14 Απρ 2011

Δελτίο Τύπου (14/4/11) της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής για την επίθεση που έχει εξαπολυθεί ενάντια στο κίνημα των διοδίων






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 14/4/2011



Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής καταγγέλλει την επίθεση που έχει εξαπολυθεί ενάντια στο κίνημα των διοδίων και άλλων κινημάτων βάσης. Οι επιθέσεις αυτές δεν μας πτοούν, μας δυναμώνουν.



Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε διωκόμενο πολίτη απέναντι στις αυθαιρεσίες της εξουσίας.



Καταδικάζουμε:

  • Την αυθαιρεσία της τροχαίας που δίνει στοιχεία Ελλήνων πολιτών σε ιδιωτικές εταιρίες.
  • Την αυθαιρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που αρνείται την ποινική δίωξη των υπεύθυνων των σταθμών διοδίων μετά από καταγγελίες πολιτών.
  • Την αυθαιρεσία προσωπικής κράτησης πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια αξίας 2-3 ευρώ, όταν καταχραστές εκατομμυρίων συγκαλύπτονται.
  • Την αυθαιρεσία άρνησης της έκδοσης πιστωτικού σημειώματος, σε ορισμένους σταθμούς διοδίων, σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν.
  • Την αυθαιρεσία να συγκαλύπτονται βουλευτές που επιτίθενται σε πολίτες που διαμαρτύρονται.
  • Την αυθαιρεσία δίωξης συναγωνιστών μας με αστήριχτες και κατασκευασμένες κατηγορίες.



Ενημερώνουμε :



Τα ΜΜΕ, σε συνέχεια του πολέμου που έχουν ανοίξει τον τελευταίο καιρό στο Κίνημα “Δεν Πληρώνω Διόδια”, ότι βιάστηκαν να χαρούν ότι διασπάστηκε.



Η επιστολή που στάλθηκε στα ΜΜΕ είναι απαράδεκτη, δεν στάλθηκε από το επίσημο μέηλ της Επιτροπής (diodiastop@gmail.com) και δεν εκπροσωπεί το Συντονιστικό μας.



Το κίνημα ενάντια στα διόδια δεν είναι κόμμα. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να διασπαστεί.



Το κίνημα Δεν Πληρώνω δεν έχει κομματικούς μηχανισμούς για να δίνει «γραμμή», ούτε για να διαγράφει τους αγανακτισμένους πολίτες που το έχουν αγκαλιάσει.



Στο κίνημα Δεν Πληρώνω συμμετέχουν πολλές επιτροπές και κινήσεις πολιτών (μία από αυτές είμαστε κι εμείς) καθώς και πολλοί ανένταχτοι πολίτες όλων των κοινωνικών, πολιτικών, μορφωτικών στρωμάτων, απόψεων και τακτικών.



Είμαστε ενωμένοι και αυτό είναι η ελπίδα μας



Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ