19 Μαΐ 2011

Ποιοι είναι οι ...τζαμπατζήδες της κυβέρνησης

Στη λογική του «Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» κινείται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα χρέη της γενικής κυβέρνησης προς τους πολίτες ανέρχονται στο εξωπραγματικό ποσό των 6 δισ. και 10 εκατ. ευρώ.
Από αυτά, ποσό 1 δισ. και 128 εκατ. ευρώ το χρωστούν τα υπουργεία.

Ο πιο μεγάλος τζαμπατζής από το υπουργικό συμβούλιο, είναι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας.

Το υπουργείο του, στη λογική του «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράττεις», μπορεί να πιέζει τους πολίτες να πληρώνουν ληστρικά διόδια και πανάκριβο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, την ίδια στιγμή όμως έχει φεσώσει τους πολίτες με 407 εκατ. 100 χιλ. ευρώ, νούμερο που αντιστοιχεί στο 36% του συνόλου.

Δεύτερος... «τζαμπατζής» έρχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χρωστάει με τη σειρά του 261 εκατ. και 850 χιλ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή που το κράτος φεσώνει κατά συρροήν τους πολίτες του, ετοιμάζεται να τους κυνηγήσει μέχρι τέλους για δικά τους... αμαρτήματα.

Όπως έγινε γνωστό από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, όσοι έχουν οφειλές προς το δημόσιο, αν δεν τις ρυθμίσουν άμεσα, οι επιχειρήσεις τους κινδυνεύουν με λουκέτο.

Πρόκειται για χαρακτηριστικές περιπτώσεις, που έχουν εντοπιστεί κυρίως στο χώρο του λιανικού εμπορίου και με αυτή την απειλή, το υπουργείο θέλει να ασκήσει πίεση για να καταβληθούν τα οφειλόμενα και να μειωθεί κάπως η «μαύρη τρύπα» των εσόδων.


Πηγή: www.newsbomb.gr