16 Ιουν 2011

Απάντηση-επισήμανση της επιτροπής μας προς την κα. Χ. Τζαναβάρα, δημοσιογράφο της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”









15 Ιουνίου 2011


Στο άρθρο σας με τίτλο «Άνοιξαν τις μπάρες σε Αφίδνες και Ρίο», του φύλλου της Τρίτης 14/6/2011, διαβάσαμε με έκπληξη ότι δήθεν μέλος του «συντονιστικού κατοίκων και φορέων της βορειοανατολικής Αττικής» δήλωσε πως «Δεν είμαστε κατά της πληρωμής. Λέμε "όχι" στα διόδια που δυσκολεύουν τις καθημερινές μας μετακινήσεις και μάλιστα με ποσά υπερβολικά για τη μικρή απόσταση που διανύουμε στον εθνικό δρόμο».

Για μία ακόμα φορά, υπερασπιζόμενοι τον ξεκάθαρο και συνεπή αγώνα μας ενάντια στα διόδια, ενάντια δηλαδή στο καθεστώς παραχώρησης/κατοχής που έχει στηθεί στους εθνικούς δρόμους, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι σε καμία περίπτωση οι θέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια δεν συμφωνούν με οποιαδήποτε μορφή αποδοχής και πληρωμής των διοδίων, υπό οποιονδήποτε όρο (π.χ. παροχή καρτών ελεύθερης διέλευσης, «ακριβοδίκαια» ηλεκτρονική ή μη χρέωση κλπ).

Πάγια θέση της επιτροπής μας ήταν και παραμένει η κατάργηση των διοδίων της Β.Α. Αττικής, καθώς και της αντίστοιχης σύμβασης παραχώρησης, ενώ ταυτόχρονα συντονίζουμε τον αγώνα μας και με τους κατοίκους των άλλων περιοχών της χώρας μας για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια.

Εμείς, οι χιλιάδες πολίτες που δηλώνουμε «δεν πληρώνουμε διόδια», έχοντας κρατήσει αναμμένη τη σπίθα της αντίστασης στον ένα χρόνο μνημονίου, απαιτούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μία πιο υπεύθυνη στάση.

Αντιστεκόμαστε μαζικά στο χάρισμα του εθνικού πλούτου της χώρας μας, όπως είναι οι εθνικοί δρόμοι, οι οποίοι αποτελούν κοινωνικό αγαθό στρατηγικής σημασίας.

Δεν φεύγουμε από τις πλατείες και τους δρόμους. Σηκώνουμε τις μπάρες και περνάμε ελεύθερα!


diodiastop@gmail.com                      diodiastop.blogspot.com