13 Ιουν 2011

Ανοίγουν νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία...

Η «Αττικές Διαδρομές» ΑΕ μειοδότης του διαγωνισμού - Αρχή με 5 σταθμούς διοδίων
Η «Αττικές Διαδρομές» ΑΕ, δηλαδή η εταιρεία που λειτουργεί την Αττική Οδό, ανεδείχθη μειοδότης σε διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού για την λειτουργία πέντε προσωρινών, συμβατικών σταθμών διοδίων στον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

 Πρόκειται, ωστόσο, για διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και όχι για τον «μεγάλο» διαγωνισμό της λειτουργίας συμβατικών σταθμών διοδίων για την επόμενη διετία, ο οποίος έχει πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό, όμως οι φάκελοι των προσφορών δεν έχουν ακόμη ανοίξει από την εταιρεία. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, συμμετείχαν με προσφορές τέσσερις εταιρίες: Οι Αττικές Διαδρομές, η ΕΝΕΤ, η G4S και η ΑΕΓΕΚ. Όμως, η Εγνατία Οδός επέλεξε να κάνει άλλον διαγωνισμό με ταχείες διαδικασίες, αποτεινόμενη στις τέσσερις εταιρίες, προκειμένου να λειτουργήσει πέντε σταθμούς διοδίων για μόλις 2,5 μήνες.

Όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την Τετάρτη, οι Αττικές Διαδρομές πήραν τους πέντε μικρούς διαγωνισμούς με έκπτωση από 21,20% έως 35,10% και αναλαμβάνουν την λειτουργία των σταθμών διοδίων Ιάσμου, Πολυμύλου, Μαλακασίου, Τύριας και Ανάληψης. Αθροιστικά, ο προϋπολογισμός των πέντε μίνι - διαγωνισμών έφτανε τις 950.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), όμως οι Αττικές Διαδρομές πήραν το έργο με αθροιστική προσφορά 676.400 ευρώ.

Περισσότερα:
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=405885