14 Ιουλ 2011

Δεν μειώνονται οι τιμές των διοδίων (θα είχαμε εκπλαγεί αν κάποιος είχε πιστέψει ποτέ το αντίθετο...)

Ανεπιτυχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την υπογραφή του «μνημονίου διάσωσης των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων»

Οι υποσχέσεις για -πρόσκαιρες έστω- μειώσεις ήταν για άλλη μία φορά χωρίς αντίκρισμα! Οι τράπεζες θεωρούν τα φαραωνικά έργα μη βιώσιμα και οι εργολάβοι θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. 

 

Μαγκριώτης: Εμπλοκή στο ζήτημα μείωσης των διοδίων

Εμπλοκή στο ζήτημα μείωσης των διοδίων ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Επίρριψε ευθύνες τόσο στις τράπεζες, οι οποίες -όπως υποστήριξε «δεν επαναχρηματοδοτούν τα έργα θεωρώντας τα μη βιώσιμα», όσο και στους παραχωρησιούχους που σύμφωνα με τον υφυπουργό δεν τήρησαν τη συμφωνία με την κυβέρνηση.

Στελέχη των κοινοπραξιών, που έχουν αναλάβει την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων, τονίζουν ότι το μνημόνιο συναντίληψης που υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των παραχωρησιούχων ουδέποτε αποτέλεσε επίσημη συμφωνία ενώ τελούσε υπό την έγκριση των 43 τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα.

Πάντως, ο Γιάννης Μαγκριώτης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα έργα είναι βιώσιμα και πως η χώρα δεν θα πτωχεύσει, «γιατί», συνέχισε, «στο πίσω μέρος του μυαλού των τραπεζιτών αυτή η σκέψη υπάρχει». 
!!!!!!!!!!!!!

Εξήγησε ακόμη πως για οποιαδήποτε αλλαγή στις συμβάσεις των οδικών έργων θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές ή το Δημόσιο να καταγγείλει μονομερώς την σύμβαση. Στη δεύτερη περίπτωση, ο κ. Μαγκριώτης ανέφερε ότι τα έργα θα σταματήσουν και θα υπάρξει πολλαπλή ζημία. 

Τέλος, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «η συμφωνία η οποία είχε γίνει, με την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης, ακυρώθηκε από την άλλη πλευρά κι έτσι δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση την οποία είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση ώστε να μειωθούν τα διόδια»



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΚΑΪ



ΣΧΟΛΙΟ BLOG: 
 

Τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και καιρό....
Τις επιδοτήσεις από το δημόσιο και την Ε.Ε. τις έχουν πάρει οι εταιρείες....

Τα διόδια γιατί τα εισπράττουν ακόμη ??????

Η Επιτροπή μας εδώ και δυο χρόνια προειδοποιεί για την κατάσταση αυτή.  
Έχει στείλει στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης εμπεριστατωμένη έκθεση. Η σύμβαση πρέπει να καταγγελθεί υπέρ του Δημοσίου και οι εταιρείες να επιστρέψουν τα χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο...