29 Σεπ 2011

Παρέμβαση της Κομισιόν για τους αυτοκινητόδρομους

Καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Νέας Οδού και της Ολυμπίας Οδού διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως έγινε γνωστό χθες.

Καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Νέας Οδού και της Ολυμπίας Οδού διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως έγινε γνωστό χθες. Ο επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης J. Hahn δήλωσε συγκεκριμένα πως "η Επιτροπή παρατήρησε καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις, καθώς και καθυστερήσεις που οφείλονται σε αρχαιολογικούς και περιβαλλοντικούς λόγους και στη μετακίνηση δικτύων, οι οποίες επηρεάζουν την έγκαιρη υλοποίηση των έργων".


Οι δηλώσεις του επιτρόπου έγιναν σε απάντηση γραπτής ερώτησης της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδης Κράτσα, σχετικά με τη διακοπή των εργασιών στη Νέα Οδό (αυτοκινητόδρομος Αθηνών - Λαμίας) και την Ολυμπία Οδό (Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα).

Διόδια στην Εγνατία
Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό χθες, τα διόδια στην Εγνατία οδό, στους τέσσερις νέους σταθμούς που θα λειτουργήσουν σύντομα στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, στον Ιασμο Κομοτηνής, στο Μαλακάσι και στην Τύρια Ιωαννίνων, θα ανέρχονται στα δύο ευρώ, ενώ θα μειωθούν από 2,80 ευρώ που είναι σήμερα σε 2 και τα διόδια στον Πολύμυλο, όπου λειτουργεί μέχρι τώρα ο μοναδικός σταθμός στην Εγνατία οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση υπογράφηκε ήδη από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση και έχει προωθηθεί για υπογραφή και από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μόλις υπογραφεί και δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση, θα είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν οι τέσσερις προαναφερόμενοι σταθμοί.

Πηγή:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63411122