16 Δεκ 2011

Το φως στο τούνελ θα φανεί όταν αλλάξουμε εμείς

Ένας καλός επενδυτής ψάχνει πάντα για καλές ευκαιρίες και η Ελλάδα, αυτό τον καιρό, προσφέρει «μεγαλειώδεις ευκαιρίες», δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ο αρχηγός της Task-Force, επίτροπος κ. Ηorst Reichenbach, ο οποίος, με μια ομάδα 30 «ειδικών» έχει ήδη αναλάβει τον έλεγχο της χώρας μας.

Στην πραγματικότητα η πατρίδα μας αυτήν τη στιγμή, δεν είναι ελεύθερη. Ο τόπος μας βρίσκεται υπό ξένη κατοχή! Στην καλύτερη περίπτωση, υπάρχει συγκυβέρνηση με τους πιστωτές μας, οι οποίοι στο προσεχές διάστημα και λόγω των υποθηκών μας, θα είναι και επισήμως οι κατακτητές της πατρίδας μας. Η σημερινή κυβέρνηση υπέγραψε σύμφωνο κατοχής όμοιο με αυτό που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Τσολάκογλου με τους Ναζί.
Οι πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων ετών πρόδωσαν τη χώρα, με αποτέλεσμα τα κλειδιά της να βρίσκονται πλέον σε ξένα χέρια. Στα χέρια του Horst Reichenbach και των 30 επιτελών του. Το κράτος θα διαλυθεί και οι λειτουργίες του, ακόμη και οι πιο ζωτικές, θα παραδοθούν στον ιδιωτικό τομέα. Ήδη πωλούνται όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, από τις υπηρεσίες και τις υποδομές μέχρι τη γη και τον ορυκτό πλούτο.

Αυτό που θα γίνουμε, έχει άμεση σχέση με την ιστορική μας μνήμη. Και επειδή, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει φορεθεί πολύ το «περασμένα ξεχασμένα, από δω και πέρα τι κάνουμε;», αυτή τη φορά, αυτό το βρώμικο «ρουχαλάκι» ας το βγάλουμε από την γκαρνταρόμπα μας.

Εδώ και τρία χρόνια τώρα, μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε και να το ξαναλέμε: «Διόδια, Νερό, Σκουπίδια, Ενέργεια» είναι τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να εμφανιστεί ως «σωτήρας». Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προετοίμαζαν εδώ και χρόνια το «πάρτι» αυτό και έστρωσαν με μεγάλη δεξιοτεχνία το χαλί των ιδιωτικοποιήσεων στις «δυνάμεις της αγοράς» απαξιώνοντας συστηματικά τον δημόσιο και κοινωνικό πλούτο της χώρας. Αυτό το μπάχαλο της κρατικής μηχανής και η απαξίωση της εθνικής περιουσίας, ακόμη και από τους ίδιους τους συνδικαλιστές, δεν είναι χθεσινά.

Η στιγμή λοιπόν «μεγαλειώδους ευκαιρίας» έφτασε! Οι παίκτες έχουν τοποθετηθεί, ο διαιτητής Ηorst Reichenbach βρίσκεται στο σημείο της σέντρας και σε λίγο, το παιχνίδι θα ξεκινήσει. Χωρίς σφύριγμα για το εναρκτήριο λάκτισμα. Σε αυτό το παιχνίδι δεν θα υπάρξουν ούτε φάουλ ούτε γκολ. Θα παίζουν 22 παίκτες με την ίδια φανέλα, θα φορούν όλοι το ίδιο νούμερο στην πλάτη και στο γήπεδο θα κυκλοφορούν πολλές μπάλες. Θα είναι ένα ανιαρό και στημένο παιχνίδι, το οποίο για πολλά, πολλά χρόνια θα είμαστε υποχρεωμένοι να το παρακολουθούμε στις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις μας, βλέποντας την Εθνική μας να χάνει …χωρίς καν να παίζει.


Για όλα όσα θα ακολουθήσουν, δεν θα φταίνε ούτε οι ανίκανες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ούτε οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της χώρας μας. Θα φταις εσύ! Έτσι χωρίς φτιασιδώματα και περιστροφές! Θα φταις εσύ, που δέχτηκες όλη αυτή την ασχήμια χωρίς να αντισταθείς, χωρίς να αντιδράσεις! Θα φταις εσύ, που βολεύτηκες με το ρόλο του απλού παρατηρητή, ο οποίος πίστεψε, πως οι επιπτώσεις της απαθούς συμπεριφοράς του δεν θα τον αγγίξουν ποτέ.

Χαμογελούσες ειρωνικά όταν σε εκλιπαρούσαμε να κατέβεις μαζί μας στο δρόμο, να αντισταθούμε ενάντια στο παράλογο καθεστώς των διοδίων, που ήταν μόνο η αρχή του πειράματος. Πίστεψες κι εσύ, πως όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό τον αγώνα ήταν τζαμπατζήδες και υποκινούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βατοπαίδι, ομόλογα, υποκλοπές, Siemens, υποβρύχια! Δεν τιμώρησες ποτέ! Αδιαφόρησες ακόμη και για το επεισόδιο της πώλησης του ελληνικού χρυσού στη Χαλκιδική και δες, σήμερα, στην Αθήνα, άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια οι ιδιώτες! Αύριο, σειρά θα έχουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Αιγαίο και σε λίγο καιρό η ΔΕΥΑΚ, η ΔΕΗ, η Παιδεία, η Υγεία, τα ποτάμια, οι λίμνες και οι πομώνες των αγροτών.

Τουλάχιστον τώρα, που έχει κοπεί το γέλιο σε όλους μας, ας κλείσουμε την τηλεόραση, ας γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς που ξευτέλισαν ένα έθνος ολόκληρο, σε αυτούς που μας εξαπάτησαν, και ενωμένοι, ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, κάνοντας μια νέα αρχή. Το φως στο τούνελ θα φανεί όταν αλλάξουμε εμείς! Κι αν αυτό δεν συμβεί σύντομα, τότε ο κ. Ηorst Reichenbach θα μείνει για πολύ καιρό στην Ελλάδα!

Ηλίας Τσολακίδης