16 Δεκ 2011

Το μόνο σίγουρο είναι τα πανάκριβα διόδια

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ

«Στον αέρα» βρίσκονται οι περιβόητες «συμβάσεις παραχώρησης» για την κατασκευή των πέντε οδικών αξόνων, παρότι οι οδηγοί εξακολουθούν να πληρώνουν πανάκριβα διόδια, αν επιλυθούν τα προβλήματα πιθανότατα να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να ξαναρχίσουν τα έργα, ενώ δεν αποκλείεται δύο από τις συμβάσεις αυτές να παραπεμφθούν τελικά στις ελληνικές καλένδες. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Υποδομών μεταξύ του υπουργού Μ. Βορίδη και του επικεφαλής της «ομάδας δράσης» Χ. Ράιχενμπαχ.

«Η προσπάθεια που θα καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση είναι να εκπληρώσει το σύνολο των συμβάσεων παραχώρησης», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών αμέσως μετά τη συνάντηση, ενώ παραδέχθηκε ότι η επίλυση των προβλημάτων θα απαιτήσει χρονικό διάστημα από 4 έως 6 μήνες. «Πρόοδος μπορεί να γίνει, αλλά το ζήτημα της χρηματοδότησης είναι πολύ σημαντικό και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη λήψη αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε από την πλευρά του ο Χ. Ράιχενμπαχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που συζητιέται είναι η δέσμευση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να λειτουργήσει το ποσό αυτό ως εγγύηση για δάνεια που θα δώσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να ξεκινήσουν εκ νέου τα έργα στους αυτοκινητόδρομους.


Πηγή:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6599591&publDate=16/12/2011