1 Φεβ 2012

Δυτική Ελλάδα: Η αιρετή περιφέρεια θεωρεί προκλητική την αύξηση διοδίων και ζητεί μείωσή τους

ΖΗΤΗΜΑ, διερεύνησης της νομιμότητας είσπραξης των διοδίων σε ημιτελείς δρόμους, από τις κατασκευάστριες εταιρίες, θέτει προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ ζητεί τη μείωση της τιμής των διοδίων.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης σε επιστολή προς τον υπουργό χαρακτηρίζει «προκλητική και αδικαιολόγητη τη νέα αύξηση της τιμής των διοδίων στο τμήμα Ελευσίνα - Κόρινθος», τονίζοντας πως η νέα αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών επαναφέρει το αίτημα ορθολογικοποίησης της τιμής των διοδίων στο τμήμα της Ολυμπίας Οδού από την Πάτρα έως την Κόρινθο. «Η κατάσταση του δρόμου σήμερα, με τα ημιτελή έργα και την εγκατάλειψη του έργου, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση η τιμή των διοδίων να παραμένει στο σημερινό ύψος, ιδίως αν υπολογίσουμε ότι οι εταιρίες που έχουν αναλάβει την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού εδώ και πολύ καιρό εξακολουθούν να εισπράττουν διόδια χωρίς να επιτελείται η παραμικρή πρόοδος εργασιών», υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης. Τονίζει, δε, πως «όταν οι πολίτες πιέζονται οικονομικά και υφίστανται τις συνέπειες μιας σκληρής καθημερινότητας οι εταιρίες δεν νοείται να συμπεριφέρονται μακριά από αυτό το πλαίσιο».

Ο κ. Κατσιφάρας θέτει στον υπουργό το αίτημα «μείωσης της τιμής των διοδίων στην Πατρών - Κορίνθου αλλά και ελέγχου της διαχείρισης των χρημάτων που οι εταιρίες εξακολουθούν να εισπράττουν όσο καιρό οι εργασίες είναι στάσιμες», ενώ τονίζει πως «τη στιγμή που ο προβλεπόμενος από τη σύμβαση χρόνος είσπραξης των διοδίων, αναλογικά με την πρόοδο των εργασιών, έχει εκπνεύσει, είναι κρίσιμο και αναγκαίο να διερευνηθεί ακόμη και η ίδια η νομιμότητα των διοδίων».


Πηγή:
http://www.express.gr/news/politics/559474oz_20120201559474.php3