30 Μαΐ 2012

Ο Μ. Βορίδης οδύρεται για τα διαφυγόντα κέρδη των εργολάβων

Την απόφαση του υπουργού της συγκυβέρνησης και επίλεκτου πλέον στελέχους της Ν.Δ., Μ. Βορίδη, ο οποίος στις 14 Μαΐου, τέσσερις ημέρες πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Υποδομών, υπέγραψε να λειτουργήσει ο σταθμός των διοδίων στα Αρφαρά από τον Ιούλιο, παρ’ ότι η σύμβαση προβλέπει ότι τα διόδια θα λειτουργήσουν όταν ολοκληρωθεί και ο περιμετρικός της Καλαμάτας, καταγγέλλουν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο κ. Βορίδης με αυτόν τον τρόπο προσφέρει 'δώρο' στην κοινοπραξία 'Μορέας' και στον όμιλο Μπόμπολα και ζητάει από τους πολίτες να πληρώνουν για έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί. Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά τα συμφέροντα που εξυπηρετούν ο κ. Βορίδης και η Ν.Δ. και κατά τα άλλα καλούν τον ελληνικό λαό να τους ψηφίσει για να τον 'σώσουν'" επισημαίνουν στην κοινή τους δήλωση οι βουλευτές Θ. Πετράκος Μεσσηνίας, Κ. Ζαχαριάς Αρκαδίας, Στ. Αραχωβίτης Λακωνίας, Μ. Θελερίτη Κορινθίας και Δ. Κοδέλας Αργολίδας.

Ο απελθών υπουργός Μ. Βορίδης, με ανακοίνωσή του, ταυτίζεται απολύτως με τα συμφέροντα του "Μορέα", καθώς υποστηρίζει ότι τα διαφυγόντα κέρδη για τον παραχωρησιούχο από τη μη λειτουργία του σταθμού Καλαμάτας ανέρχονται, σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς, σε 250.000 τον μήνα...

Αυτοσυγχαίρεται μάλιστα διότι η απόφαση αυτή στηρίχθηκε στο "γενναίο" άρθρο -έτσι ακριβώς το χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή του- του Ν. 4070/2012 που επιτρέπει τη λειτουργία σταθμών διοδίων σε ολοκληρωμένα κομμάτια των οδικών αξόνων που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης. Παρότι πλέον δεν έχει ουδεμία αρμοδιότητα, σπεύδει να εξαγγείλει ότι μέχρι 10.6.2012 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το κομμάτι Τσακώνα - Καλαμάτα, μήκους 22 χλμ.!


Πηγή:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=691675