20 Σεπ 2012

Ομόφωνο ΟΧΙ στα διόδια από Μπουραντά, Ζεμπίλη και βουλευτές

Συνάντηση εργασίας, με αντικείμενο την πιθανολογούμενη επιβολή διοδίων στον οδικό άξονα Χαλκίδας-Σχηματαρίου και το οδικό δίκτυο της Εύβοιας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα17 Σεπτεμβρίου, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχαν από κοινού, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, οι οποίοι απεύθυναν πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές του Νομού.



Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αυτοπροσώπως οι βουλευτές Βαγγέλης Αποστόλου, Συμεών Κεδίκογλου και Δημήτρης Αναγνωστάκης. Από συνεργάτες τους εκπροσωπήθηκαν, ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου και ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος.

Σε δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρονται, για το αποτέλεσμα της συνάντησης, τα εξής:

«Στη συνάντηση εκφράστηκε η αντίθεση όλων στην προοπτική επιβολής διοδίων στον άξονα Χαλκίδας-Σχηματαρίου. Σχετικά με τα προβλήματα στο βασικό σύστημα οδικών υποδομών του Νομού, ιεραρχήθηκαν οι αναγκαιότητες και τέθηκαν οι προτεραιότητες για τις διεκδικήσεις της τρέχουσας περιόδου.

Ως πρώτιστη προτεραιότητα αντιμετωπίζεται το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας, το μόνο που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους ως χαρακτηρισμένο διευρωπαϊκό δίκτυο, με μοναδικό διαφωνούντα τον Βαγγέλη Αποστόλου.

Υψηλής προτεραιότητας είναι και το συμβασιοποιημένο έργο της Παράκαμψης Βασιλικού καθώς και η ολοκλήρωση όλων των μελετών, που αφορούν στο βασικό οδικό σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτών των διεκδικήσεων, ως αναγκαίο πρώτο βήμα, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη.»


Πηγή:
http://www.newsnow.gr/photo/215158/1/omofono-oxi-sta-diodia-apo-mpouranta-zempili-kai-vouleftes.html