26 Σεπ 2012

Ξήλωσαν τις μπάρες, καταργώντας στην πράξη τα διόδια της Τραγάνας

Την Κυριακή το πρωί (σσ. 23/09/2012) οι κάτοικοι της Τραγάνας υλοποιώντας απόφαση της λαϊκής τους συνέλευσης και παρουσία αστυνομικής δύναμης, κατάργησαν στην πράξη τα πλευρικά διόδια του κόμβου Τραγάνας, ξηλώνοντας τις μπάρες. Στη συνεχεια απέκλεισαν το δρόμο εμποδίζοντας τα φορτηγά να διερχονται παράνομα από το χωριό.Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να επαναλάβουν την ενέργειά τους, αν η εταιρεία επανατοποθετήσει τις μπάρες. Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Λιόλιος.


Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης συμμετείχε στην κινητοποίηση των κατοίκων της Τραγάνας ενάντια στις δύσκολες καταστάσεις για την καθημερινότητα τους που έχουν δημιουργηθεί από την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στην είσοδο και έξοδο του χωριού , από την εταιρεία «Νέα Οδός». Ο Βασίλης Κυριακάκης στις συζητήσεις με τους κατοίκους επιβεβαίωσε τη συνέπεια στις θέσεις και στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το θέμα των εθνικών δρόμων και των διοδίων και ανέφερε ότι πλέον με την αδιάλλακτη στάση εταιρειών και κράτους στο θέμα αυτό, ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας των ίδιων των κατοίκων και εργαζόμενων για την ανατροπή της πολιτικής κατάστασης και την καταγγελία των συμβάσεων παραχώρησης.

Οι κάτοικοι της Τραγάνας είναι στην κυριολεξία αποκλεισμένοι οικονομικά και κοινωνικά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι γιατί εκτός από τα μετωπικά διόδια τα οποία χωρίζουν το Δήμο στα δύο, στην είσοδο – έξοδο της Τραγάνας έχουν τοποθετηθεί πλευρικά διόδια από την εταιρεία που εκμεταλλεύεται την Εθνική οδό. Επιπλέον, φορτηγά και ΙΧ που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν τα πλευρικά ή μετωπικά διόδια μπαίνουν 5 χλμ πριν από τους κόμβους Αταλάντης ή Μαλεσίνας και περνούν μέσα από την Τραγάνα δημιουργώντας σημαντική όχληση και ατυχήματα. Η αστυνομία- παρότι απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων πάνω από 10 τόνους μέσα στο χωριό- δηλώνει αδυναμία αστυνόμευσης λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση για την οποία δεν έγινε τίποτα παρά τις κινητοποιήσεις τους, οι κάτοικοι με απόφαση της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/9/12 παρουσία του Δημάρχου Λοκρών, του Αντιδημάρχου και του Προέδρου του Τ.Σ. Τραγάνας αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ξηλώσουν τις μπάρες . 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ  
Η λαϊκή συνέλευση που έγινε σήμερα αποφάσισε ομόφωνα την κατάργηση των πλευρικών διοδίων ΤΡΑΓΑΝΑΣ στην πράξη (Απομακρύνοντας τις μπάρες που τοποθετήθηκαν την 19/09/2012 ) Η κινητοποίηση ορίστηκε για την Κυριακή 23/09/2012 στις 11 πμ. Επίσης, η λαϊκή συνέλευση δηλώνει ότι είναι ενάντια σε όλα τα διόδια στην ΕΟ και ζητά ελεύθερους δρόμους για όλους.


Πηγή:
http://www.altpressfthiotida.com/τοπικά/ξήλωσαν-τις-μπάρες-καταργώντας-στην-π/