2 Οκτ 2012

Καταγγελίες για παρατυπίες σε διαγωνισμούς συμβούλων της Εγνατίας Οδού

...Απαράδεκτες -και μη νόμιμες- χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Μελετητών Ελλάδος, τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, σε 8 διαγωνισμούς Τεχνικών Συμβούλων Οδικής Ασφάλειας, ύψους 150.000 ευρώ εκάστης, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι: Ενώ οι προσκλήσεις των 8 διαγωνισμών δημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο 2011 (δηλαδή μήνα διακοπών και για υπηρεσίες και για μελετητές), επειδή αναφέρθηκε ότι οι συμβάσεις έπρεπε να υπογραφούν μέχρι 31.12.2011, τα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης άρχισαν να ανακοινώνονται τον Ιούλιο 2012, ήτοι 7 μήνες μετά τον Δεκέμβριο 2011 και 10 μήνες μετά την υποβολή των προσφορών.

- Για την αξιολόγηση των 8 διακριτών περιπτώσεων, συστάθηκε μία και μόνο “κοινή Επιτροπή”, γεγονός, που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα, στη σύνθεση της οποίας δεν υπήρχε εκπρόσωπος του ΤΕΕ, που κατά νόμον απαιτείται για εξασφάλιση αντικειμενικής κρίσης.

- Η “κοινή” Επιτροπή έκανε αποδεκτό -σε όλες τις περιπτώσεις- μελετητή με μηδενική έκπτωση, αν και ο διαγωνισμός ήταν μειοδοτικός και η μηδενική έκπτωση απαγορευόταν ρητώς από όλες τις προκηρύξεις.


Ολόκληρο το άρθρο:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=717319