30 Ιαν 2012

Πιο ακριβά τα διόδια σε όλη τη χώρα

Από την Τετάρτη αυξάνονται οι τιμές των διοδίων σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εταιρείες εκμετάλλευσης των εθνικών αυτοκινητοδρόμων.

Στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού η διέλευση για τα Ι.Χ. αυξάνεται στα 3,20 ευρώ (από 3,10 ευρώ), ενώ για τα φορτηγά με 2-3 άξονες από 7,90 σε 8,10 ευρώ.

Τα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες θα πληρώνουν 11,40 από 11 ευρώ.

Οι τιμές των διοδίων στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών παραμένουν ίδιες με τις ισχύουσες σήμερα για όλα τα οχήματα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τις κοινοπραξίες, στις Αφίδνες τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1.50 ευρώ, τα ΙΧΕ αυτοκίνητα 2.10 ευρώ, τα φορτηγά 5.30 ευρώ και οι νταλίκες 7.40 ευρώ.

Στη Θήβα, οι οδηγοί των δικύκλων θα πληρώνουν 1.80 ευρώ, των ΙΧΕ 2.55 ευρώ, των φορτηγών 6.45 ευρώ και στις νταλίκες 9 ευρώ.

Στην Τραγάνα, τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1.40 ευρώ, τα ΙΧΕ 2 ευρώ, τα φορτηγά 5 ευρώ και οι νταλίκες 7 ευρώ.

Στην Αγία Τριάδα, οι τιμές θα είναι 1.15 ευρώ για τα δίκυκλα, 1.65 ευρώ για τα ΙΧΕ, 4.15 ευρώ για τα φορτηγά και 5.80 ευρώ για τις νταλίκες. Αυξήσεις θα ισχύσουν και στα πλευρικά διόδια.

Αυξήσεις και στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την Κοινοπραξια ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Καλαμάτα, τα νέα, αυξημένα διόδια έχουν ως εξής:
Στο Σπαθοβούνι, τα δίκυκλα 1.80 ευρώ, τα ΙΧΕ 2.50 ευρώ, τα φορτηγά 6.40 ευρώ και οι νταλίκες 9 ευρώ.

Στη Νεστάνη, τα δίκυκλα 1.70 ευρώ, τα ΙΧΕ 2.40 ευρώ, τα φορτηγά 6.10 ευρώ και οι νταλίκες 8.50 ευρώ.

Στα διόδια της γέφυρα Μάναρη, τα δίκυκλα 1.30 ευρώ, τα ΙΧΕ 1.90 ευρώ, τα φορτηγά 4.90 ευρώ και οι νταλικες 6.90 ευρώ.


Πηγή:
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4690470

Για τα χαράτσια και τους φόρους

Πηγή:
http://1greek.wordpress.com/2012/01/27/για-τα-χαρατσια-και-τουσ-φορουσ-πρώτο/


Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) είναι όντως τέλος, έχει δηλαδή ανταποδοτικό χαρακτήρα και αφορά την αγορά του δικαιώματος στην ηλεκτροδότηση. Εξού και η διακοπή της παροχής σε περίπτωση μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
Δηλαδή πρόκειται για τέλος ηλεκτροδότησης και όχι για τέλος ή φόρο ακινήτου ή ακίνητης περιουσίας, όπως κάποιοι λένε. Καταλάβατε; Στον 21ο αιώνα, οι κάτοικοι της Ελλάδας για να έχουν ρεύμα, πρέπει να αγοράζουν πρώτα από το κράτος το σχετικό δικαίωμα !

Πάμε παρακάτω:
Για να κυκλοφορούμε στους ελληνικούς δρόμους, πρέπει να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, διόδια, φόρους και ΦΠΑ στη βενζίνη και μερικοί από εμάς έκτακτο τέλος εάν το αμάξι μας τυχαίνει να έχει “πολλά” (!) κυβικά.
Για να μορφώνουμε τα παιδιά μας, πρέπει να πληρώνουμε φροντιστήρια. Από φέτος, φαίνεται ότι πρέπει να έχουμε και ηλεκτρονικό υπολογιστή να κατεβάζουμε τα σχολικά βιβλία και χρήματα να τα τυπώσουμε.
Για να έχουμε πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, πρέπει αρχικά να πληρώνουμε ασφάλεια στο ταμείο που το κράτος μας επιβάλλει, υπό τους όρους που αυτό επιβάλλει. Έπειτα, πρέπει κατά κανόνα να συνεισφέρουμε στην αγορά των φαρμάκων, στα έξοδα του νοσοκομείου και στην αμοιβή του ιατρού. Άμα λάχει, πρέπει να δώσουμε και φακελάκι …
Για να έχουμε το δικαίωμα σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα ή σε άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος, πρέπει να πληρώνουμε τέλος επιτηδεύματος . Πρέπει να αγοράζουμε δηλαδή το δικαίωμα πληρωμής φόρου εισοδήματος αλλά και το δικαίωμα στην εργασία!
Για να πίνουμε νερό και να συντηρηθούμε έτσι στη ζωή, οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να το αγοράζουμε από το εμπόριο, καθώς το νερό του δικτύου το οποίο αγοράζουμε από το κράτος δεν είναι πόσιμο .
Για να έχουμε πρόσβαση στη δικαιοσύνη, πρέπει να πληρώνουμε τέλη χαρτοσήμου, παράβολο μήνυσης (150 ευρώ !), τέλος πολιτικής αγωγής και δεν συμμαζεύεται.
Για να αισθανθούμε κάπως ασφαλείς στα σπίτια μας, πρέπει να τοποθετήσουμε συναγερμούς, κάμερες κλπ
Για τη συλλογή σκουπιδιών, το δημόσιο φωτισμό, τη δημόσια τηλεόραση κλπ, πληρώνουμε.

Και έχω μια απορία :
ΤΕΛΙΚΑ, ΑΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;
Ποιά είναι τα δημόσια βάρη, στα οποία έχουμε δεν έχουμε δυνάμεις πρέπει να συνεισφέρουμε για να μη φυλακιστούμε;;;;; Αφού για το κάθε τι πληρώνουμε, ποιά ακριβώς δημόσια έξοδα καλύπτουν τα χρήματα της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας; Τις μίζες, τους μισθούς των υπουργών, των βουλευτών και λίγων δημοσίων υπάλληλων της κεντρικής δημόσιας διοίκησης που φροντίζουν να υπάρχει πάντα έλλειμμα στο προϋπολογισμό, να μας δυσφημίζουν, να μας απειλούν και να μας ταλαιπωρούν σε καθημερινή βάση;
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ευχαριστώ.
Χριστίνα Σαλεμή

ΥΓ το κείμενο έχει κοινοποιηθεί και στούς αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών
minister@minfin.gr,
alternate.minister@minfin.gr,
alterminister@minfin.gr,
iam@minfin.gr

25 Ιαν 2012

Μειώθηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία μετά τα Διόδια. Τι θα γίνει στο μέλλον;

Τη μείωση του όγκου της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό διαπιστώνουν οι υπεύθυνοι της οδού, μετά την εγκατάσταση των πρόσφατων σταθμών Διοδίων σε 5 σημεία της οδού.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του στο XanthiPress.gr ο Αντιπρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. Γιάννης Τσακλίδης, οι διελεύσεις των οδηγών παρουσιάζονται μειωμένες κυρίως λόγω των διοδίων και σε συνδυασμό με τη σοβαρή οικονομική κρίση.

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού, ο Γιάννης Τσακλίδης διευκρίνισε ότι το τοπίο για την ώρα παραμένει νεφελώδες, όμως σε γενικές γραμμές η παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου, που συζητείται, αναμένεται ότι θα ακολουθήσει ένα μοντέλο “Αττικής Οδού”, δηλαδή θα παραχωρηθεί σε κάποιο ιδιώτη η εκμετάλλευση, η συντήρηση και η λειτουργία της οδού.

Δύσκολη η κερδοφορία για τον ιδιώτη εκτός αν ...

Δεδομένου του γεγονότος ότι με τη σημερινή κατάσταση η Εγνατία Οδός αποκομίζει - σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού ΑΕ- περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τα οποία οριακά επαρκούν για τη συντήρηση και λειτουργία του δρόμου (οι ανάγκες του οποίου σταδιακά θα αυξάνονται) θεωρείται δεδομένο ότι για να είναι ελκυστική η Οδός για έναν ιδιώτη πρέπει να αυξηθούν τα έσοδά της. Αυτό θα γίνει είτε με την εκμετάλλευση των σταθμών εξυπηρέτησης ή εκτάσεων για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων ή ακόμη και με τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών, είτε με την αύξηση των προβλεπομένων εσόδων από διόδια.

Το μοντέλο παραχώρησης προσομοιάζει σε αυτό της Αττικής Οδού, όμως το ερώτημα που παραμένει για τον Γιάννη Τσακλίδη είναι αν θα υπάρξει επενδυτής για να επενδύσει όλα τα χρήματα ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση της ΝΔ που κάνει λόγο στο πρόγραμμά της για προσδωκόμενα έσοδα 1 δις ευρώ από την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας, παρότι ο ίδιος εκφράζει αμφιβολίες ακόμη και για την πιθανότητα να βρεθεί ιδιώτης που θα την αναλάβει. Παράλληλα από πολλές πλευρές υπάρχει το ερώτημα για το ύψος που μπορεί να φτάσει το αντίτιμο των διοδίων για να δημιουργήσει κέρδη για τον εργολάβο που θα αναλάβει το δρόμο. Άλλωστε η σχετική φημολογία που υπάρχει κάνει λόγο για ανάγκη τριπλασιασμού του αντιτίμου για να καταστεί βιώσιμο μια σύμβαση με ιδιώτη...

Περισσότερα:
http://www.xanthipress.gr/eidiseis/politiki/11622-meiothike-i-kykloforia-stin-egnatia-odo-meta.html

18 Ιαν 2012

13 Ιαν 2012

ΣΥΡΙΖΑ :"Η Τροχαία παραβιάζει τη νομοθεσία και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)"

Ερώτηση προς τους Υπουργούς
- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Προστασίας του Πολίτη
κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης καταγγέλοντας την Τροχαία πως παραβιάζει τη νομοθεσία και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ):

"Έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες από πολίτες-οδηγούς, για τροχονόμους που βεβαιώνουν μετά από αρκετές μέρες παραβάσεις της «τροπολογίας Ρέππα» για την άρνηση πληρωμής του αντιτίμου των διοδίων, οι οποίοι χωρίς να έχουν προβεί σε επιτόπιο έλεγχο, όπως ορίζει ο νόμος, σε διερχόμενους οδηγούς της Αττικής οδού.

Κατόπιν η Τροχαία Αττικής, στην οποία ανήκουν, αποστέλλει Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης στα οικεία Αστυνομικά Τμήματα των «παραβατών», για να πληρώσουν πρόστιμο και να παραδώσουν πινακίδες, δίπλωμα και άδεια κυκλοφορίας.

Είναι γνωστό ο Ν.3920/2011(άρθρο 17) (ΦΕΚ Α΄ 33/03.03.2011) προβλέπει με σαφήνεια ότι για την άρνηση πληρωμής των διοδίων: «Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως».

Μια τέτοια περίπτωση υπήρξε στις 13/11/ 2011 στον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και μέλος της «Συντονιστικής Επιτροπής Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια» που εκινείτο με το ΙΧΕ αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό από το Αεροδρόμιο Αθηνών προς Ελευσίνα.

Στον Σταθμό διοδίων Κορωπίου εισερχόμενος στο σημείο πληρωμής, δήλωσε άρνηση πληρωμής διοδίων και πέρασε συνεχίζοντας τη διαδρομή του.
Παρ’ ότι σε κανένα σημείο δεν υπήρχε παρουσία οργάνων της Τροχαίας, δεν του έγινε κανένα σήμα ελέγχου και δεν αρνήθηκε έλεγχο ειδοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης και παρέλαβε στις 13/12/2011 την με αριθ. 120500279757 της 13/11/2011 Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού, με την οποία του επιβαλλόταν πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση για 20 ημέρες της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος καθώς και της άδειας ικανότητας λόγω μη καταβολής του προβλεπόμενου τέλος διοδίων.

Επί της παραπάνω Απόφασης και πριν υποβάλλει, εμπρόθεσμα ένστασή του, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αττικής έλαβε την πρωτόγνωρη και εξωφρενική αιτιολογία, ότι υπήρχε και υπάρχει τροχονόμος στα κουβούκλια της ιδιωτικής εταιρίας, είσπραξης διοδίων.

Επειδή ο νόμος δεν παρέχει κανένα δικαίωμα στις Εταιρίες διαχείρισης των δρόμων να προχωρούν σε καταγραφή «παραβάσεων» και προσωπικών στοιχείων με ηλεκτρονικά μέσα(κάμερες κ.λ.π) και να τα παρέχουν στην Τροχαία, η οποία κατόπιν να αποστέλλει Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης στα οικεία Αστυνομικά Τμήματα των «παραβατών», για να πληρώσουν πρόστιμο και να παραδώσουν παράνομα πινακίδες, δίπλωμα και άδεια κυκλοφορίας.

Επειδή η συγκεκριμένη πρακτική ελέγχου σε διερχόμενους οδηγούς της Αττικής οδού από τροχονόμους της Τροχαίας Αττικής είναι παράνομη.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1. Θα ελέγξουν αν βεβαιώθηκε αυτοπροσώπως, όπως ορίζει ο νόμος, από αρμόδιο αστυνομικό όργανο η παράβαση του Κ.Ο.Κ, ώστε να εκδοθεί η Πράξη Επιβολής του διοικητικού προστίμου και της αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος στο παραπάνω διερχόμενο οδηγό;

2. Η βεβαίωση της συγκεκριμένης παράβασης του Κ.Ο.Κ με τη δήθεν «παρουσία» των τροχονόμων στα κουβούκλια της ιδιωτικός εταιρίας, είσπραξης διοδίων είναι μόνιμη πρακτική της Αστυνομικής Υπηρεσίας ; Είναι σύμφωνη με το Νόμο η συγκεκριμένη πρακτικής βεβαίωσης των παραβάσεων του Κ.Ο.Κ; Αν όχι, θα προχωρήσουν άμεσα στο σταμάτημά της;"


Πηγή:
http://taneatouoropou.blogspot.com/2012/01/blog-post_1847.html

11 Ιαν 2012

Αυτοκινητοπορεία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στον Alter, στην Ελληνική Χαλυβουργία και την Ελευθεροτυπία

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια καλεί τους πολίτες της περιοχής μας να συμμετέχουν

στην αυτοκινητοπορεία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στον Alter, στην Ελληνική Χαλυβουργία και στην Ελευθεροτυπία

Ραντεβού το Σάββατο 14/1/12 στις 11:00π.μ. στο Πάρκο Αφιδνών

Δείχνουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας με προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας



8 Ιαν 2012

Μ. Βορίδης: Δε θα μειωθούν τα διόδια

Το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών των διοδίων δεν βρίσκεται στην ατζέντα των συζητήσεων της κυβέρνησης με τις εταιρείες διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης.


Σε συνέντευξή του στο «Ράδιο 9», ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι στόχος του είναι να υπάρξει ένα σοβαρό επίπεδο διαλόγου με τις εταιρείες, όταν οι συζητήσεις είχαν «παγώσει» πλήρως.

Επίσης, ανέφερε ότι οι εταιρείες διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων ζητούν μεγάλα ποσά από το Δημόσιο, επικαλούμενες καθυστερήσεις είτε από ενέργειες της Αρχαιολογικής, είτε από απαλλοτριώσεις. Η επίλυση των ζητημάτων αυτών είναι απαραίτητη για να συνεχιστεί ο διάλογος.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο επιχειρεί να εξασφαλίσει κοινοτική χρηματοδότηση προς τις εταιρείες, οι οποίες δεν μπορούν να δανειοδοτηθούν από τις τράπεζες.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε κάποιες ενέργειες συντήρησης και εργασίες σε κομμάτια του εθνικού δικτύου.


Περισσότερα:
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/105521/m-voridis-de-tha-meiothoyn-ta-diodia

6 Ιαν 2012

Ο διευθυντής που έπαιρνε μίζες με κούριερ!

Οι κούριερ που πήγαιναν στο γραφείο πρώην Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν μετέφεραν μόνο την αλληλογραφία του και φακέλους προς υπογραφή, αλλά και τις μίζες!


Κατά λάθος

Όταν μία γραμματέας άνοιξε έναν από τους φακέλους με αιτήματα για εγκρίσεις τύπου Μηχανήματα Έργου, παρά τη ρητή εντολή που είχε δώσει να του παραδίδονται κλειστοί, βρήκε χαρτονομίσματα συνολικού ποσού 1.000 ευρώ. Έπειτα από έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή στο πόθεν έσχες του Διευθυντή Σ.Μ. του Υπουργείου, βρέθηκε περίπου 1 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν δικαιολογείται από τις αμοιβές του.

Αδικαιολόγητος πλουτισμός

Το newsbomb αποκαλύπτει την Έκθεση Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης του υψηλόβαθμου κρατικού λειτουργού Σ.Μ. Σύμφωνα με αυτήν, εντοπίστηκε ποσό ύψους 959.693,34 ευρώ, το οποίο δεν αιτιολογείται, ενώ διατηρούνται επιφυλάξεις για ποσά συνολικού ύψους 335.744,49 ευρώ. Ειδικότερα, από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών την περίοδο 2000-2009 εντοπίστηκε 1.475.891,95 ευρώ. Από το ποσό αυτό, καταθέσεις ύψους 785.399,91 ευρώ δεν δικαιολογούνται, καθώς «οι ισχυρισμοί του υπαλλήλου δεν θεωρούνται επαρκείς και κατά συνέπεια η προέλευσή τους κρίνεται ως μη αιτιολογημένη». Από το ποσό αυτό αφαιρείται ποσό 46.867,79 ευρώ, που δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί, αλλά από τα προσκομισθέντα στοιχεία προκύπτει ότι είναι αμοιβές του υπαλλήλου από επιτροπές, συμβούλια και υπερωρίες. Ακόμη, εντοπίσθηκαν καταθέσεις ποσού ύψους 335.744,49 ευρώ, για τις οποίες «δεν κατατέθηκαν επαρκή στοιχεία και ως εκ τούτου διατηρείται επιφύλαξή ως προς την προέλευσή τους». Επίσης, από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές «προέκυψαν πλεονάζουσες καταθέσεις, κατόπιν συμψηφισμού με τις αναλήψεις, χρηματικών ποσών ύψους 133.120,13 ευρώ. Οι ισχυρισμοί του υπαλλήλου δεν θεωρούνται επαρκείς και η προέλευσή τους κρίνεται ως μη αιτιολογημένη». Επιπροσθέτως, από τα υποβληθέντα με τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος του Οικονομικού έτους 2001 παραστατικά, «εντοπίστηκε ποσό 88.041,09 ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε για αγορά μετοχών και το οποίο δεν αιτιολογήθηκε».


 

Στη κατοχή του Σ.Μ. εντοπίστηκε και σημαντική ακίνητη και κινητή περιουσία. Από το διαμέρισμα που νοίκιαζε στα Κάτω Πατήσια βρέθηκε σε λίγα χρόνια ιδιοκτήτης πολυτελούς μεζονέτας στη Βούλα, ενώ από το αυτοκίνητο των 1.200 κ.ε. έφτασε να οδηγεί ο ίδιος Jaguar αξίας 73.000 ευρώ και Mercedes 33.000 ευρώ η σύζυγός του. Ακόμη, αγόρασε χιλιάδες στρέμματα αγροτεμαχίων στο Μαρκόπουλο, τον Ωροπό και την Εύβοια.

Ο Σ.Μ. κατηγορείται, ότι υπέγραψε εκατοντάδες εγκρίσεις τύπου μηχανημάτων έργων, οι οποίες είχαν στηριχθεί σε πλαστές τεχνικές εκθέσεις. Με τον τρόπο αυτό ζημίωνε το ελληνικό Δημόσιο από 120.000 έως 135.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα, πολλούς από τους φακέλους τους έφερνε ο ίδιος ανά δεκάδες, τους οποίους παρέδιδε στη Γραμματεία, χρεωμένους αναρμοδίως από τον ίδιο σε συγκεκριμένους εισηγητές, προκειμένου να πρωτοκολληθούν ως εισερχόμενα. Οι περισσότεροι αφορούσαν συγκεκριμένο υπάλληλο Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Ν.Α. Κιλκίς, αλλά και διεκπεραιωτή από την Αχαΐα.

Ακόμα πληρώνεται

Σήμερα ο πρώην προϊστάμενος Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σ.Μ. έχει τεθεί σε αργία και – σύμφωνα με το νόμο – λαμβάνει το μισό μισθό, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου έχει προσφύγει ο ίδιος, κατόπιν της απόλυσής του για την υπόθεση με τα μηχανήματα έργου.

Πηγή:
http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/104779/o-dieythyntis-poy-epairne-mizes-me-koyrier

Πήραν φωτιά τα διόδια στην Πιερία

Πληρώνουν διόδια φορτηγών και λεωφορείων οι επαγγελματίες

Με χρεώσεις φορτηγών και λεωφορείων επιβαρύνονται οι επαγγελματίες της Πιερίας, καταγγέλλοντας έως και διπλάσιες επιβαρύνσεις στα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς για τα υπερυψωμένα ιδιωτικής χρήσης οχήματα.

Όπως σημειώνουν ένα μικρό επαγγελματικό αυτοκίνητο (κλούβα) πληρώνει διερχόμενο από τα συγκεκριμένα παράπλευρα διόδια προς Κατερίνη, 7,30 ευρώ, όσο δηλαδή καταβάλλουν φορτηγά και λεωφορεία! Με δεδομένο μάλιστα ότι ένας επαγγελματίας διέρχεται ίσως και πάνω από δύο φορές μέσα στα όρια της ίδιας περιφέρειας, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ένα μεγάλο μέρος του «μεροκάματου» καταλήγει στα διόδια.

Την ίδια στιγμή, το χαράτσι διοδίων έχει σκαρφαλώσει στα 11 ευρώ για τους κατοίκους της περιοχής που πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη ενώ δυσμενείς είναι οι συνέπειες και σε άλλους τομείς. Οι αυξήσεις στα διόδια έχουν ως αποτέλεσμα την τελική αύξηση της τιμής των προϊόντων, εντείνοντας παράλληλα τον κίνδυνο οδικής ασφάλειας σε δρόμους όπως η επαρχιακή διαδρομή Χαλάστρα - Κύμινα - Μάλγαρα και Παλαιά Εθνική Οδός Κατερίνης - Θεσσαλονίκης προς την καρδιά του Αιγινίου προκειμένου να αποφευχθεί η καταβολή διοδίων.

Τα παραπάνω επισημαίνονται στην επιστολή που έστειλε χθες στον υπουργό Υποδομών κ. Μάκη Βορίδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, σημειώνοντας ότι η επιβολή των τσουχτερών διοδίων στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί «μια καθημερινά γάγγραινα» που επιφέρει μεγάλο πλήγμα στον εσωτερικό τουρισμό της περιοχής.

Όπως καταγγέλλει τις τελευταίες σαράντα ημέρες υπάρχουν μαρτυρίες και παράπονα μελών για χρεώσεις ακόμη και στα παράπλευρα διόδια που κατασκευάστηκαν από την παραχωρησιούχο κοινοπραξία στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Mε βάση την τιμολογιακή πολιτική της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που κατασκευάζει τα έργα στο Μαλιακός –Κλειδί, χρέωση δεν γίνεται στα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς για τα δίκυκλα, τα ελαφριά οχήματα και τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο έως 2,20 μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται και οι κλούβες. Η χρέωση ξεκινά από τα βαριά οχήματα αλλά φαίνεται ότι η πολιτική της εταιρείας έχει διαφοροποιηθεί.

Μάλιστα πολλοί επιχειρηματίες παραπονιούνται ότι περνώντας τα διόδια με ένα πολύ ελαφρώς υπερυψωμένο ιδιωτικής χρήσης όχημα, πληρώνουν διπλό τίμημα επί της Εθνικής Οδού που διαχειρίζεται η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» Α.Ε.
Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήριο Πιερίας ζητά να εξαιρεθούν όλα τα μικρά επαγγελματικά τοπικά οχήματα από τα τέλη διοδίων τελών στα παράπλευρα διόδια Λεπτοκαρυάς

Επιπλέον να μην πληρώνουν τα ελαφρώς υπερυψωμένα Ι.Χ. και επαγγελματικής χρήσεως αυτοκίνητα το διπλάσιο τίμημα που σήμερα τους επιβάλλεται και να εκλογικευτεί το ποσό του τιμήματος...

Ολόκληρο το άρθρο:
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=169066

3 Ιαν 2012

Η βιασύνη της Εγνατίας Οδού να εισπράξει διόδια κόντεψε να στοιχίσει την ζωή σε οδηγό

Η προχειρότητα και η βιασύνη της Εγνατίας Οδού να εισπράξει διόδια κόντεψε να στοιχίσει την ζωή σε οδηγό ΙΧ, με Βουλγάρικες πινακίδες σήμερα το πρωί στα διόδια της Τύριας στη Θεσπρωτία!

Ως γνωστό τα διόδια δεν διαθέτουν σκέπαστρα με αποτέλεσμα να μην είναι ορατά από απόσταση, σε έναν σύγχρονο εθνικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, όπως είναι η Εγνατία.



Ο οδηγός έπεσε πάνω στα διόδια με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.


Πηγή:
http://www.tsantiri.gr/ellada/i-viasini-tis-egnatias-odou-na-ispraxi-diodia-kontepse-na-stichisi-tin-zoi-se-odigo-foto.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+tsantirigr+%28www.tsantiri.gr%29