27 Ιαν 2013

Και τους χαρατσώνουν και τους εμπαίζουν!

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι φορείς του νομού Πιερίας, λόγω της έναρξης λειτουργίας από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ενός ακόμη σταθμού είσπραξης των χαρατσιών διοδίων, κοντά στο Αιγίνιο, με την άδεια της συγκυβέρνησης. Οι χειμαζόμενοι από τα γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα κάτοικοι του νομού και οι επαγγελματίες θα είναι πλέον αναγκασμένοι να πληρώνουν παραπάνω 1,20 ευρώ για τα δίκυκλα, 1 ευρώ για τα ΙΧ, 3,40 για τα φορτηγά με 2 και 3 άξονες και 7,10 ευρώ για τα φορτηγά με 4 άξονες, προκειμένου να μετακινηθούν ως το διπλανό νομό Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, σε συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης με βουλευτές του νομού, όχι μόνο υπερασπίστηκε τη φορομπηχτική πολιτική της, αλλά δε δίστασε να εμπαίξει τους κατοίκους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο προτρέπει τους χρήστες του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου να προμηθευτούν δωρεάν από το διαχειριστή του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, πομποδέκτες ηλεκτρονικής χρέωσης διοδίων με τους οποίους θα εκμεταλλευτούν την εκπτωτική πολιτική διοδίων και θα έχουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, καλύτερη εξυπηρέτηση καθώς και εξοικονόμηση χρόνου, εφόσον δε θα χρειάζεται να σταματούν στους σταθμούς για χειροκίνητη πληρωμή των διοδίων». Δηλαδή «σκάστε και πληρώστε!».

Αυτοί βέβαια τη δουλειά τους κάνουν. Υπερασπίζονται την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και των οδικών αξόνων, που μέσα στα τελευταία 4 χρόνια αύξησε τα χαράτσια διοδίων ακόμη και κατά 500% και αυγάτισε τους σταθμούς είσπραξης, με γνώμονα την κερδοφορία λίγων κατασκευαστικών και τραπεζικών ομίλων. Ο λαός και οι εργαζόμενοι, όμως δεν πρέπει να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει να ξεκινήσουν την αντεπίθεση ώστε οι οδικοί άξονες, συνολικά οι υποδομές της χώρας, να είναι λαϊκή - κοινωνική ιδιοκτησία για να καταργηθούν όλα τα διόδια.


Πηγή:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7264263&publDate=27/1/2013