29 Ιαν 2013

Πιερία: Τα διόδια της οργής

-Σύρραξη των ανδρών των ΜΑΤ με πολίτες που προσπάθησαν μετά από πολύωρη παραμονή στην εθνική οδό να αποτρέψουν τη λειτουργία τους

-Τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

-Χρήση χημικών καταγγέλλουν οι πολίτες, 11 προσαγωγές και ένταση –Σήμερα στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια και νέο συλλαλητήριο στα διόδια Αιγινίου

-Έκλεισε για δυο και πλέον ώρες η εθνική οδός

Με επεισοδιακό τρόπο και αφού πήραν την υπόθεση «διόδια Αιγινίου» στα χέρια τους οι άνδρες των ΜΑΤ άνοιξαν χθες στις 4.30 το απόγευμα και όχι στις 12 το μεσημέρι όπως είχε προγραμματισθεί, τα διόδια του Αιγινίου.

Η πρωτοφανής και μαζική συμμετοχή του κόσμου, μπορεί να απέτρεψε την ολιγόωρη μετάθεση της έναρξης λειτουργίας των διοδίων, πλην όμως, αυτό συνέβη λίγες ώρες αργότερα και μάλιστα μετά από ένταση και χρήση χημικών.

Στο μεταξύ η Αστυνομία έκλεισε την εθνική οδό, η οποία άνοιξε και πάλι στις 4.30 το απόγευμα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι ο κόσμος παρέμενε στην άκρη του δρόμου, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην κίνηση των διερχόμενων οχημάτων και σε κάθε περίπτωση, χωρίς να παρακωλύει τη συγκοινωνία.

Η ΕΝΤΑΣΗ
Λίγη ώρα μετά τις 3.30 δημιουργήθηκε ένταση όταν η απόφαση της εταιρίας να θέσει σε λειτουργία τα διόδια στέλνοντας τους υπαλλήλους να πάρουν θέση στα γκισέ, πυροδότησε την αντίδραση των διαδηλωτών. Παρενέβησαν τότε τα ΜΑΤ που ήταν από νωρίς στην περιοχή επιχείρησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Από τη σύρραξη που ακολούθησε θύμα των ΜΑΤ έπεσε και ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, ενώ προσήχθησαν στον εισαγγελέα 11 άτομα, μεταξύ των οποίων δυο αντιδήμαρχοι κ. Βασιλειάδου Ξανθούλα και Μεταλλίδης Παύλος και πολίτες. Μεταξύ των 11 ατόμων είναι και τρεις ανήλικοι, καθώς και ένας νεφροπαθής με το γιο του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Σε μια ακόμα περίπτωση η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της βίας και της οξείας καταστολής, αυτή τη φορά σε βάρος πολιτών της Πιερίας, που συγκεντρωθήκαν στο Αιγίνιο, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα της απρόσκοπτης μετακίνησης, αντιτιθέμενοι στο άνοιγμα νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή.

Η απόπειρα τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται ενάντια σε καθεμιά από τις αιχμές της ακολουθούμενης πολιτικής εξαθλίωσης του λαού και απέναντι σε αυτή την πολιτική συνολικά, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αδίκως συλληφθέντες συμπολίτες μας και ζητάμε την άμεση άρση των σε βάρος τους κατηγοριών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας αναφερόμενο στα επεισόδια στο Αιγίνιο τονίζει: «Η τρικομματική κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει στον αυταρχικό της κατήφορο.

Μετά την επιστράτευση των εργαζόμενων του Μετρό της Αττικής ήρθε η σειρά των διοδίων του Αιγινίου για να αποδείξει πως είναι διατεθειμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών με κάθε μέσο. Για άλλη μια φορά απάντησε με βία, καταστολή και συλλήψεις ενάντια σε όσους αντιστέκονται.

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ, ενάντια στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και την νεολαία που βρέθηκαν σήμερα στα διόδια του Αιγινίου για να απαιτήσουν τη μη λειτουργία των διοδίων. Όπως επίσης και τις 11 συλλήψεις, στις οποίες υπάρχουν και δύο ανήλικοι, που έγιναν.

Ο λαός δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί. Αντίθετα χρειάζεται να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα του για την κατάργηση όλων των διοδίων, των χαρατσιών και των μέτρων που τον οδηγούν στην φτώχεια και την ανέχεια.

Οι εργαζόμενοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν με την οργανωμένη πάλη τους, τη συμμαχία τους να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, να πάρουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια μέσα από το τσάκισμα της εξουσίας των μονοπωλίων».

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε. με τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στην κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο και για την κατάργηση όλων των διοδίων.


Πηγή:
http://www.laosver.gr/news/regional/45678.html#.UQd-KUTFKF8