31 Ιαν 2013

Έξαλλοι οι κάτοικοι της Πιερίας για τα διόδια στο Αιγίνιο

Εντείνονται οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Πιερίας για το νέο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο.

Με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, οι πολίτες του νομού ζητούν να είναι ελεύθερος ο δρόμος και να πηγαίνουν στην εργασία τους, χωρίς να "ματώνουν" οικονομικά.

"Οι πολίτες της Πιερίας είναι εκεί και περιμένουν μια απάντηση. Ρωτούν: Γιατί μας καθηλώνετε μέσα σε πέντε σταθμούς διοδίων; Δύο προς Θεσ/νίκη και τρεις προς Λάρισα; Γιατί πρέπει να πληρώνουμε το ένα τρίτο ή το μισό του μισθού μας σε διόδια για να πάμε στη δουλειά μας; Οι πολίτες της Πιερίας παραμένουν στα διόδια του Αιγινίου και περιμένουν απαντήσεις", αναρωτιέται το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του νομού, Ηλίας Τσολακίδης.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Αντί για απαντήσεις όμως η Πολιτεία, η Δημοκρατία, απαντά με συλλήψεις, με δακρυγόνα, με καταστολή. Αντί για απαντήσεις ο λαός της Πιερίας, δέχεται τον απόλυτο εξευτελισμό. Να συλλαμβάνονται ανήλικοι και άτομα με προβλήματα υγείας. Να ρίχνονται δακρυγόνα μπροστά σε μικρά παιδιά".

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι δύο άτομα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα την Τετάρτη, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος με προβλήματα υγείας.

"Εκείνο που δεν καταλαβαίνετε εσείς που μας κυβερνάτε και δίνετε τις εντολές στα ΜΑΤ να χτυπήσουν και να συλλάβουν, είναι ότι τέτοιες ενέργειες, αποδεικνύουν απλά και μόνο την ανικανότητά σας να αντιληφθείτε τα προβλήματα του λαού. Ενός λαού στο όνομα του οποίου κυβερνάτε, συμπληρώνει ο κ. Τσολακίδης.


Πηγή:
http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=271878&Sport=7&Country=82