28 Ιαν 2013

Ανοικτά τα διόδια στο Αιγίνιο

Χωρίς να καταβάλουν χρήματα διέρχονται οι οδηγοί από τα διόδια Αιγινίου στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, καθώς στο σημείο βρίσκονται κάτοικοι δήμων της Πιερίας και δεν επιτρέπουν να τεθεί σε λειτουργία ο νέος σταθμός.

Ανοιχτά είναι και τα παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά, ενώ κανονικά λειτουργούν τα μετωπικά διόδια της Λεπτοκαρυάς επί της εθνικής οδού.


Οι σταθμοί στο Αιγίνιο και στον παράπλευρο δρόμο της Λεπτοκαρυάς είχε αποφασιστεί να τεθούν σε λειτουργία στις 12 το μεσημέρι, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας των κινητοποιήσεων.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν επ' αόριστον τις κινητοποιήσεις τους με ομάδες περιφρούρησης.

«Προβλέπονται τρεις σταθμοί διοδίων σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων, σε Μάλγαρα, Αιγίνιο και από το 2013 και στο Νησέλι και δεν έχει γίνει ούτε ένας από τους προβλεπόμενους παράδρομους. Μας αποκλείουν από παντού και δε θα το επιτρέψουμε», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος.

Στη Λεπτοκαρυά οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν να λειτουργήσουν τα παράπλευρα διόδια με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, για τα οποία ζητούν την κατάργησή τους, ενώ ζητούν επίσης να μειωθεί η τιμή στα μετωπικά διόδια επί της εθνικής οδού.


Πηγή:
http://www.naftemporiki.gr/story/533680