12 Μαρ 2013

Οι πολίτες σήκωσαν τις μπάρες στο Αιγίνιο

Ιδιαίτερα μαζικό ήταν το προχθεσινό συλλαλητήριο των κατοίκων της Πιερίας ενάντια στον σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο, στο οποίο συμμετείχαν βουλευτές, τοπικοί άρχοντες και σχεδόν όλοι οι φορείς του νομού.


Οι διαδηλωτές άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο δεν επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. Ο αγώνα των κατοίκων της Πιερίας ξεπερνά τις 40 ημέρες, ενώ οι φορείς και οι κοινωνικές οργανώσεις που διοργάνωσαν το συλλαλητήριο μετά τη μαζική ανταπόκριση των πολιτών δηλώνουν πιο αισιόδοξοι ότι η τελική νίκη θα είναι δική τους και ο συγκεκριμένος σταθμός διοδίων θα σταματήσει οριστικά τη λειτουργία του. «Είδαμε ανθρώπους που δεν είχαν ξανάρθει σε διαμαρτυρία κατά των διοδίων να δίνουν το βροντερό παρών. Πολλοί ήταν οι πολίτες από την Κατερίνη που ήρθαν για πρώτη φορά και αυτό πιστεύουμε ότι γίνεται γιατί εκτίμησαν έναν δυναμικό και ανυποχώρητο αγώνα που δίνεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να μην περάσουν τα καταστρεπτικά για την Πιερία διόδια» τόνιζαν οι διοργανωτές. «Η Πιερία δεν δέχεται την ερημοποίησή της. Εφόσον λοιπόν η κυβέρνηση συνεχίζει να τα λειτουργεί, ο αγώνας μας όχι μόνο δεν ατονεί, αλλά εντείνεται» διαμηνύουν και τις προσεχείς ημέρες τα δημοτικά συμβούλια, οι φορείς και οι κινήσεις πολιτών που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των διοδίων θα καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις υπάρχουν και για τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Λάζαρος Βασιλειάδης καλεί τον περιφερειάρχη της περιοχής να τοποθετηθεί πρώτα στον Στρυμόνα μια μπάρα, ώστε τα μηνύματα δυσαρέσκειας των κατοίκων της περιοχής για την απομόνωση της περιοχής τους και την καταδίκη της στην υπανάπτυξη να φτάσουν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, στην Αθήνα ή στις Βρυξέλλες.


Πηγή:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=758783