1 Μαΐ 2013

Πασχαλινό... "δωράκι" 60 εκατομμυρίων ευρώ στην "Ολυμπία" Οδό! - Εκτός από τα διόδια...

Μπορεί οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι να ξεχάσουν από φέτος τι σημαίνει «δώρο» και χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να παίρνουν δώρο Πάσχα, αντί για μηνιάτικο, όμως η κυβέρνηση φρόντισε να εξασφαλίσει το πασχαλιάτικο... δωράκι των εθνικών εργολάβων! Κι όταν λέμε «δωράκι», μην πάει ο νους σας σε κάποιες εκατοντάδες ευρώ, μόνο.


Η «Ολυμπία Οδός» (παραχωρησιούχος της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών, βλέπε Μπόμπολας) εξασφάλισε αυτές τις μέρες 60.000.000 ευρώ. Μάλιστα, το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε την πληρωμή του συγκεκριμένου ποσού μια μέρα πριν την πολυδιαφημισμένη επίσκεψη Σαμαρά και Βενιζέλου στα φτιασιδωμένα εργοτάξια της υπό κατασκευή αρτηρίας! Τυχαίο;

Τα 60.000.000 ευρώ, είναι προκαταβολή όσων θα λάβουν οι εθνικοί εργολάβοι ως αποζημίωση, προκειμένου να σταματήσουν τις διεκδικήσεις τους από το δημόσιο και να ξαναρχίσουν τα έργα.

Δηλαδή, τα έργα έχουν παγώσει δύο χρόνια τώρα στην Κορίνθου - Πατρών, εισπράττοντας κανονικά τα διόδια και αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων παίρνουν από το δημόσιο για να ξαναβάλουν μπροστά τις μπουλντόζες . Στο πλαίσιο της «κατ' αρχήν συμφωνίας» μεταξύ δημοσίου και παραχωρησιούχων, στις 4 κοινοπραξίες («Ολυμπία Οδός», «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου», «Νέα Οδός» και «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας») θα δοθούν συνολικές αποζημιώσεις 353.300.000 ευρώ και προκαταβολές 155.000.000 ευρώ.

Το ωραίο είναι ότι ένα σημαντικό τμήμα της αποζημίωσης δικαιολογείται ως «αποζημίωση αποδιοργάνωσης - απώλειας παραγωγικότητας»! Σαν να λέμε ότι κάτι εκατομμύρια έλειπαν από τους ανθρώπους για να γίνουν παραγωγικοί! Επίσης, το δημόσιο επιβαρύνεται με το κόστος επανεκκίνησης των εργοταξίων.


Πηγή:
http://www.newsnow.gr/article/416508/pasxalino-doraki-60-ekatommyrion-evro-stin-olympia-odo---ektos-apo-ta-diodia.html