12 Σεπ 2013

Έξι βουλευτές της Ν.Δ. από Πελοπόννησο και Ιόνια ζητούν να μην μπουν τα νέα διόδια στην Ολυμπία Οδό

Έξι  βουλευτές, από  την Πελοπόννησο και τα Ιόνια νησιά κατέθεσαν άλλη ερώτηση προς τον κ. Χρυσοχοίδη, με θέμα την οδική ασφάλεια και την πιθανή λειτουργία διοδίων στην Ολυμπία Οδό.
Την ερώτηση υπογράφουν ο Αθ. Νταβλούρος (Αχαΐα), ο Χρήστος Δήμας (Κορινθία),  ο Κ. Τζαβάρας (Ηλεία), ο Γ. Κοντογιάννης (Ηλεία), ο Θ. Σολδάτος (Λευκάδα) και ο Δ. Σαμπαζιώτης (Μεσσηνία).
Οι βουλευτές αναφέρονται στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο, σημειώνοντας με νόημα πως «με βάση την οδηγία 1999/62/ΕΚ, η επιβολή διοδίων επιτρέπεται όταν υπάρχει αυτοκινητόδρομος».
Οι βουλευτές προσθέτουν πως «οποιαδήποτε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση σε χιλιάδες οδηγούς -σε μία πολύ δύσκολη εποχή- και ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί ήδη πληρώνουν ακριβά τη διέλευση τους από έναν δρόμο ο οποίος δεν πληροί ακόμη τις προδιαγραφές που ορίζει η νομοθεσία για τον αυτοκινητόδρομο θα ήταν λανθασμένη. Επιπλέον, ίσως θα έπρεπε να επανεξεταστεί η μέθοδος υπολογισμού των διοδίων και να ευθυγραμμιστεί με το τι συμβαίνει στους σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους ανά την Ευρώπη όπου η μέθοδος υπολογισμού των διοδίων δε σχετίζεται με τη περίοδο χρήσης της οδού αλλά με βάση τη διανυόμενη απόσταση».

Πηγή:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/220346