10 Μαρ 2014

Δήμαρχοι κατά Γέφυρας για τα διόδια - Ψήφισμα απο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση και κάθε αρμόδια Κρατική Αρχή για την αιφνιδιαστική υπεραύξηση της τιμής των διοδίων της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και της εξ αυτής δυσβάστακτης επιβάρυνσης, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη οικονομική κρίση, όλων των Ελλήνων, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου.
Ανάλογα ψηφίσματα, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, πρόκειται να εκδοθούν από πολλούς δήμους σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και προς τούτο υπάρχει ήδη η σχετική συνεννόηση μεταξύ των δημάρχων…
Επίσης, το  Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου ζητά από την Κοινοπραξία ΓΕΦΥΡΑ, που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, να καθιερώσει μειωμένο τιμολόγιο για αλερετούρ διελεύσεις μέσα σε ένα 12ωρο για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες, ιδιαίτερα από την περιοχή της Πάτρας, να επισκέπτονται πιο τακτικά τα χωριά τους και ομοίως σε επισκέπτες – παραθεριστές να επισκέπτονται περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ως τόπους προορισμού – διακοπών, προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.
Αναλυτικά με το εγκριθέν ψήφισμα ο Δήμος Μεσολογγίου:
1. Διαμαρτύρεται εντόνως προς την Κυβέρνηση και κάθε αρμόδια Κρατική Αρχή για την αιφνιδιαστική υπεραύξηση της τιμής των διοδίων και την εξ αυτής δυσβάστακτη επιβάρυνση,
σε συνδυασμό με την υφιστάμενη οικονομική κρίση, όλων των Ελλήνων. Ειδικότερα για τους δημότες, ετεροδημότες και επισκέπτες της περιοχής μας, έχει ως συνέπεια την αδυναμία πλέον αυτών για τις αναγκαίες μετακινήσεις και επισκέψεις από και προς τα χωριά τους και την περιοχή γενικότερα ως τόπο προορισμού. Αυτό αποτελεί πρόσθετο λόγο περαιτέρω υποβάθμισης και οικονομικού μαρασμού της περιοχής μας.
2. Συμπαρίσταται στους Δήμους και στους κατοίκους που διαμαρτύρονται τους για τα αντίστοιχα, σε σχέση με την υπεραύξηση των διοδίων, πρόσθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
3. Ζητάει από την Κοινοπραξία ΓΕΦΥΡΑ που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου να καθιερώσει μειωμένο τιμολόγιο για αλερετούρ διελεύσεις μέσα σε ένα 12ωρο για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου. Το μέτρο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες κατοίκους, ιδιαίτερα από την περιοχή της Πάτρας, να επισκέπτονται πιο τακτικά τα χωριά τους και ομοίως σε επισκέπτες – παραθεριστές να επισκέπτονται τη περιοχή μας ως τόπο προορισμού – διακοπών, προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.
4. Εξουσιοδοτεί τη Δημοτική Αρχή για την αποστολή αρμοδίως του παρόντος ψηφίσματος και την μεθόδευση κάθε αναγκαίας παράστασης σε υπεύθυνους Κρατικούς φορείς. Επίσης εξουσιοδοτεί τη Δημοτική αρχή για τις αναγκαίες συνεννοήσεις σχετικά με το μειωμένο τιμολόγιο στη γέφυρα Ρίου– Αντιρρίου, με τους Δήμους Ναυπακτίας, Αγρινίου, Πατρέων και Δωρίδος.
5. Εγκρίνει όπως το παρόν ψήφισμα αποσταλεί και στην ΚΕΔΕ για να ενεργοποιηθούν και οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας προς την κατεύθυνση αυτή.

Πηγή:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/252916