3 Απρ 2014

Διόδια τέλος, υπόσχεται η Χαραλαμπίδου

Διόδια τέλος αν βγει περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας η Δέσποινα Χαραλαμπίδου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαμήνυσε η ίδια σήμερα, στη διάρκεια της περιοδείας της στην Πιερία



Η κ. Χαραλαμπίδου από την Κατερίνη είπε χαρακτηριστικά: «Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε στην Περιφέρεια είναι να σηκώσουμε τις μπάρες των διοδίων. Εμείς θεωρούμε ότι η μετακίνηση των πολιτών είναι αναφαίρετο δικαίωμα και οι δρόμοι πρέπει να είναι πραγματικά δημόσιοι. Η περιοχή της Πιερίας πλήττεται περισσότερο από τα διόδια από κάθε άλλη περιοχή. Είναι αδιανόητο, οι τσέπες των κατασκευαστικών να είναι γεμάτες, οι παρανομίες τους ουκ ολίγες και οι πολίτες να αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα διόδια για να μετακινηθούν στο εθνικό δίκτυο της χώρας. Σε όλο το εθνικό δίκτυο της χώρας πρέπει να υπάρχουν δύο δημόσιοι σταθμοί διοδίων. Αυτό θα γίνει με την κινητοποίηση των πολιτών».

Η κ. Χαραλαμπίδου τοποθετήθηκε υπέρ του κινήματος των πολιτών κατά των διοδίων, ενώ παρουσίασε και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πιερίας της παράταξής της «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», Στάθη Συμεωνίδη.

Η υποψήφια περιφερειάρχης παρουσίασε αναλυτικά τους πέντε βασικούς άξονες του σχήματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης, των προβλημάτων των επαγγελματοβιοτεχνών, του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακοπή της μετανάστευσης και τη στήριξη των νέων αγοριών και κοριτσιών.

Η ίδια άσκησε κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας για τη διοχέτευση σχεδόν του συνόλου των κονδυλίων σε έργα εξωραϊσμού κτηρίων και προς όφελος ιδιωτικών εργολαβικών συμφερόντων, όπως είπε.

«Όταν ο κόσμος δεν έχει να φάει, δεν έχει πρόσβαση στο νερό, τη ΔΕΗ και τη θέρμανση, προτεραιότητά μας είναι να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες και εμείς σαν περιφερειακή διοίκηση αυτό θα κάνουμε», σημείωσε.

Για τις δημοσκοπήσεις τόνισε ότι είναι νωρίς να βγουν συμπεράσματα και προέβλεψε ότι «στις επόμενες δημοσκοπήσεις μπορεί να έχουμε μεγάλες θετικές εκπλήξεις».
Ο κ. Συμεωνίδης είναι εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας και με ενεργό δράση στο κίνημα κατά των διοδίων, αλλά και σε άλλα θέματα (περιβάλλον, αλληλεγγύη κτλ.). Στην ομιλία του είπε πως το Επαγγελματικό Λύκειο απαξιώνεται και επισήμανε πως «οι προωθούμενες φαραωνικές επενδύσεις αιολικής ενέργειας στα Πιέρια, πλήττουν στην πραγματικότητα το περιβάλλον, θα δημιουργηθούν ελάχιστες θέσεις εργασίας και γίνονται για τα κέρδη των λίγων».

Ο κ. Συμεωνίδης τόνισε ότι «αν γκρεμιστεί η γέφυρα του Κορινού από τη γενέτειρά του την Παλαιά Χράνη μέχρι την Κατερίνη θα απαιτείται και πάλι περίπου 1 ώρα διαδρομή». «Στόχος μας είναι να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, να ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη για να σωθεί ο κόσμος και να ανοίξουμε το δρόμο για ένα εναλλακτικό σχέδιο, ώστε να ενεργοποιηθεί η κοινωνία και να δώσει το στίγμα της», σημείωσε.

Η κ. Χαραλαμπίδου επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά της Κατερίνης και συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, Χρήστο Γιαννούλη, στο εκλογικό περίπτερο της παράταξης «Άλλος Δρόμος». Το απόγευμα πραγματοποίησε ομιλία στο Λιτόχωρο.


Πηγή:
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=173429