5 Ιουν 2014

Δόθηκε το 'Πράσινο φως' για διόδια στην Άρτα

Στη θετική γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου δικαιολογητικών για την ανανέωση (παράταση της χρονικής διάρκειας ισχύος) και τροποποίηση της υπ' αριθμ. 120756/03-06-1997 ΚΥΑ ΕΠΟ (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) για την κατασκευή και λειτουργία του οδικού τμήματος της παράκαμψης Άρτας συμπεριλαμβανομένου τμήματος 1 χλμ. περίπου της συνδετήριας οδού με την πόλη της Άρτας, ως προς τον οριστικό σχεδιασμό της οδού και την τοποθέτηση σταθμών διοδίων», προχώρησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως για τη δημιουργία παράπλευρου σταθμού διοδίων στην Ιόνια οδό στον κόμβο της Άρτας.

Ως γνωστόν στην Ιόνια οδό θα λειτουργήσουν τέσσερις μετωπικοί σταθμοί διοδίων. Το κόστος έχει υπολογιστεί στα τέσσερα λεπτά ανά χιλιόμετρο. Παράλληλα σε πέντε Ανισόπεδους Κόμβους θα λειτουργήσουν πλευρικοί σταθμοί διοδίων. Πρόκειται για τους Κόμβους στη Γαυρολίμνη, το Μεσολόγγι, στον Κουβαρά, την Άρτα και τον Γοργόμυλο.

Η αντιπολίτευση εξέφρασε την αντίθεσή της στην τοποθέτηση διοδίων ενώ ερωτηματικά ανέκυψαν και από την υπηρεσιακή έκθεση της Π.Ε. Άρτας η οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για αύξηση της ηχορύπανσης που μπορεί να επηρεάζει ακόμα και την πόλη της Άρτας.

Επιπρόσθετα ο Βασίλης Ζιώβας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησε για στηθαία εκτός προδιαγραφών ασφαλείας παροτρύνοντας τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής να μην συναινέσουν στην έγκριση της τροποποίησης της απόφασης.

Τελικά με την αντιπεριφερειάρχη, Τατιάνα Καλογιάννη, να λέει πως η ίδια είναι υπέρ της ύπαρξης διοδίων προκειμένου να συντηρούνται τα έργα υποδομής, το θέμα ψηφίστηκε από την συμπολίτευση.


Πηγή:
http://www.ipiros.gr/portal2/index.php?option=com_content&view=article&id=18400:diodia-stin-arta&catid=41:2008-06-02-12-02-02&Itemid=87