23 Ιουλ 2014

Aποφεύγουν τα διόδια λόγω κόστους - αυξάνονται τα τροχαία

Δυστυχώς είναι αλήθεια. Η οικονομική κρίση οδηγεί στην αποφυγή των διοδίων μέσω παράδρομων και εκεί αυξάνονται τα τροχαία. Η επισήμανση γίνεται από το εργατικό κέντρο του νομού Λάρισας.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΛ τονίζει: "Χάνονται ανθρώπινες ζωές: Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια".
"Τελικά το κόστος των διοδίων δεν είναι μόνο οικονομικό, αφού στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: "Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια, μας ρήμαξαν τις τσέπες, να μην επιτρέψουμε να χάνονται και ανθρώπινες ζωές στους παράδρομους Πριν 20 ημέρες, με προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ζητούσαμε να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια για να μπορούν να κινούνται όλοι ελεύθερα στο οδικό δίκτυο, το οποίο σημειωτέον το έχουμε πληρώσει πανάκριβα και εξακολουθούμε να πληρώνουμε πανάκριβα διόδια".
Αναφερόμενο στις τραγικές διαπιστώσεις της περιόδου, το εργατικό κέντρο σημειώνει πως: "Το αίτημα αυτό γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, αφού το τελευταίο διάστημα, έχουμε στο Ν. Λάρισας, αλλά και σε άλλες περιοχές, πολλά τροχαία ατυχήματα στους παράδρομους της ΠΑΘΕ, ορισμένα μάλιστα θανατηφόρα, αφού η πλειοψηφία αυτών που κινούνται, το κάνουν πλέον μέσω των παράδρομων ή άλλων δρόμων για λόγους καθαρά οικονομικούς.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει για ακόμα μια φορά: Να καταργηθούν τώρα όλα τα ΔΙΟΔΙΑ και ο ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό.
Να μειωθούν οι τιμές στα εισιτήρια, στη ΔΕΗ, στα καύσιμα. Ενιαίος εθνικός, αποκλειστικά δημόσιος κατασκευαστικός φορέας που θα κατασκευάζει σύγχρονα, ποιοτικά και φθηνά έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες (δρόμους, κατοικίες, σχολεία, υγειονομικές μονάδες, κλπ). Να πληρώσουν την κρίση οι πλουτοκράτες που την δημιούργησαν. Να φορολογηθεί τώρα με 45% το μεγάλο κεφάλαιο".

Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=440258