1 Ιουλ 2014

Έρχονται τρία νέα διόδια στους κάθετους της Εγνατίας Οδού

Αρχές, με μέσα του 2015, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι τρεις νέοι σταθμοί διοδίων, οι οποίοι θα κατασκευαστούν στους σημαντικότερους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού. Σύμφωνα με την διοίκηση της Εγνατίας Οδός, οι νέοι σταθμοί διοδίων δεν θα κατασκευαστούν κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, αλλά σε σημεία κοντά στα σύνορα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα κατασκευαστεί σταθμός διοδίων στον άξονα Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας, σε σημείο κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, που δεν έχει οριστεί ακόμη. Ο δεύτερος σταθμός θα κατασκευαστεί στον άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή και ο τρίτος στον άξονα Χαλάστρα – Εύζωνοι θα λειτουργήσει σε υφιστάμενο σταθμό, που έχει κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες, ωστόσο σήμερα δεν λειτουργεί.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των διοδίων των νέων σταθμών, όπως δηλώνει στηVoria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, Παρασκευάς Σαββαΐδης, αυτό δεν έχει οριστεί ακόμα. «Οι χρεώσεις θα μας απασχολήσουν στο επόμενο διάστημα, πιθανότατα στις αρχές του νέου έτους. Δεν υπάρχει πολιτική τιμών στα νέα διόδια αυτή τη στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σήμερα λειτουργούν επτά σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό και ειδικότερα, στα Μάλγαρα, στην Τύρια (περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (περιοχή Μετσόβου), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στην Ανάληψη (περιοχή Λαγκαδά), στη Μουσθένη Καβάλας και στον Ίασμο Κομοτηνής...


Περισσότερα:
http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=184743