29 Σεπ 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια στη Λαμία

Στις δύο το μεσημέρι της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Λαμίας έγινε λόγος για την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργούν τόσο τα μετωπικά διόδια, όσο και τα πλευρικά, ενώ σημείωσαν ακόμα την έλλειψη παραδρόμων για την τοπική κυκλοφορία.

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία των πολλαπλών διοδίων, μετωπικών και πλευρικών γύρω από την πόλη της Λαμίας, κατέθεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων και κατοίκων της περιοχής.

Στις δύο το μεσημέρι της Δευτέρας, εξελίχθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λαμίας με πρωτοβουλία του δήμου Λαμίας, των εκπροσώπων, των επαγγελματιών και βιοτεχνών, της εκκλησίας αλλά και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παρόντες ήταν και οι περισσότεροι δήμαρχοι από ολόκληρη την περιοχή οι οποίοι δήλωσαν την αντίθεσή τους σε αυτό που εξελίσσεται, καθώς τα πλευρικά διόδια μπαίνουν πλέον σε όλες τις περιοχές, ενώ όπως ανακοινώθηκε, αρχίζουν αυτές τις μέρες οι εργασίες εγκατάστασης και για ένα σταθμό μετωπικών διοδίων μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας, στο 216ο χλμ της ΝΕΟ Λαμίας-Λάρισας.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι φορέων, έκαναν λόγο για ασφυκτική κατάσταση που δημιουργούν τόσο τα μετωπικά διόδια, όσο και τα πλευρικά, που αρχίζουν να λειτουργούν στην περιοχή και δημιουργούν αξεπέραστα προβλήματα στην τοπική κυκλοφορία και στην κίνηση μεταξύ των περιοχών του νομού, ενώ σημείωσαν ακόμα την έλλειψη παραδρόμων για την τοπική κυκλοφορία.

Όπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των φορέων, το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας έχει πλέον εκτραπεί στο παλιό εθνικό δίκτυο Λαμίας-Αθήνας, το οποίο διέρχεται μέσα από κατοικημένες περιοχές και όπως διαπιστώνουν, αυτό το δίκτυο σηκώνει πλέον το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς κυκλοφορίας καθώς φορτηγά αυτοκίνητα αποφεύγουν την Εθνική οδό λόγω των διοδίων.


Οι ομιλητές υπογράμμισαν επίσης πως «αν δύο γενιές της περιοχής αγωνίστηκαν για το πέταλο του Μαλιακού και να σταματήσει η εκατόμβη των θυμάτων, άλλες τόσες γενιές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να μη χάνονται ζωές στο πέταλο των παραδρόμων και των ξεπερασμένων από το μεταπόλεμο δρόμων… που σήμερα σηκώνουν το βάρος της κυκλοφορίας».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπογραμμίστηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ότι αναμένονται κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα, χωρίς όμως να προσδιοριστεί ο χαρακτήρας τους.

Τέλος, αξιζει να σημειωθεί, ότι εκπρόσωποι φορέων, δήμαρχοι και ο δήμαρχος Λαμίας, πριν τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, οργάνωσαν διαμαρτυρία στα μετωπικά διόδια της Αγίας Τριάδας σηκώνοντας συμβολικά τις μπάρες, ενώ μετά την συγκέντρωση, μια ομάδα εκπροσώπων φορέων, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Λαμίας κ. Σταυρογιάννης, επανήλθαν στα πλευρικά διόδια του Μπράλου ανοίγοντας τις μπάρες για περισσότερο από μία ώρα.


Πηγή:
http://www.efsyn.gr/?p=239063