19 Σεπ 2014

Oμοσπονδίες φορτηγών ΔΧ: «κ. Χρυσοχοϊδη, οι μεταφορείς δεν είναι δολοφόνοι»

Ρήξη στις σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Οι ομοσπονδίες ιδιοκτητών ΦΔΧ, όπως ΠΣΧEΜ, ΠΟΕΜΙΦΑ, ΟΦΑΒΕ, ομοσπονδία Θεσσαλίας, Κεντρικής Στερεάς και Δυτ. Μακεδονίας, ομοσπονδία 531/70 και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, σε κοινή τους επιστολή, επικρίνουν τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στην Φθιώτιδα, αλλά και την γενικότερη στάση του, στο θέμα των διοδίων. 

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Μεταφορών, στο γράμμα που έστειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Φθιώτιδας, για την «παράνομη» διέλευση βαρέων οχημάτων, από το τοπικό οδικό δίκτυο οικισμών, πόλεων και γενικότερα κατοικημένων περιοχών, τους παρουσιάζει ως «δολοφόνους, με την αναφορά ότι, οι νταλίκες που κυκλοφορούν στους οικισμούς, σκοτώνουν μικρά παιδιά, απειλώντας αιρετούς δημάρχους και περιφερειάρχες».

Παράλληλα, οι ομοσπονδίες φορτηγών ΔΧ καταγγέλλουν τον υπουργό Μεταφορών ότι εξυπηρετεί, ουσιαστικά, τα συμφέροντα των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητοδρόμους, αφού ουδέποτε υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση για μείωση διοδίων.


Περισσότερα:
http://www.metaforespress.gr/logistics/item/8875-idioktites-fortigon-dx-k-xrysoxoidi-oi-metaforeis-den-einai-dolofonoi.html