1 Ιαν 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ για δεκάδες οδηγούς στην Ε.Ο Αθηνών–Λαμίας -Εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους

Εβγαλαν την νύχτα μέσα στα αυτοκίνητά τους μέσα στο κρύο
Αναγκάστηκαν να περάσουν όλο το βράδυ της Τρίτης στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, δεκάδες οδηγοί, οι οποίοι έμειναν  εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, καθώς λόγω της κακοκαιρίας δίπλωσε νταλίκα στο ύψος του Ακραιφνίου και από τις 22:00 το βράδυ μέχρι και περίπου στις 7 το πρωί.
Η νταλίκα δεν είχε εκχιονιστικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και του χιονιά ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο και να κλείσουν και οι δύο λωρίδες της εθνικής οδού.
Όπως καταγγέλλουν οδηγοί, όλη τη νύχτα προσπαθούσαν να έρθουν σε επικοινωνία με κάποιον υπεύθυνο της Νέας Οδού, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ συνεργεία κατάφεραν να απομακρύνουν την νταλίκα από το οδόστρωμα στις 05:00 το πρωί.
Επίσης γύρω στις 06:30 εγκαταλείφθηκε το σχέδιο για την αντιδρόμηση, όπου είχε διακόψει την κυκλοφορία στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Θήβας, ώστε εκχιονιστικά και αλατιέρες να καθαρίσουν τον δρόμο.
Τα συνεργεία κατάφεραν κάποια στιγμή να ανοίξουν τη μία λωρίδα, με κάποια οχήματα να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν, όμως το πρόβλημα παραμένει, με την υπομονή των οδηγών να έχει ήδη εξαντληθεί μετά από τόσες ώρες ταλαιπωρίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ανάμεσα στα εγκλωβισμένα οχήματα ήταν ένα πούλμαν, ενώ μέσα στο κρύο και σε άθλιες συνθήκες πέρασαν την νύχτα και τα παιδιά της ομάδας χάντμπολ του Άρη Νίκαιας.
Η ουρά των αυτοκινήτων επεκτείνεται πέρα από το Κάστρο Βοιωτίας, ενώ έντονο είναι το πρόβλημα στο Ακραίφνιο.
«Είμαστε από τις 22:00 εδώ και ερχόμαστε από Βουλγαρία. Ταξιδεύουμε από χθες στις 09:00 το πρωί στο -15 με μισό μέτρο χιόνι σε άθλιους δρόμους και δεν υπήρχε ούτε ένα πρόβλημα. Μπήκαμε στην Ελλάδα και από τη Λαμία και μετά η κατάσταση είναι απίστευτη. Περάσαμε τα διόδια της Τραγάνας και δεν υπήρχε ούτε ένα περιπολικό. Στο Ακραίφνιο ακινητοποιηθήκαμε γιατί δίπλωσε μια νταλίκα. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουμε Πρωτοχρονιά στα σπίτια μας», είπε ο επιβάτης ενός πούλμαν.
Στην Πεντέλη επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο και στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω.
Αργά το βράδυ μάλιστα άνοιξε και ο δρόμος στο ύψος της Νεμέας, στο ρεύμα προς Αθήνα, όπως επίσης και στο ύψος της Τσακώνας, στο ρεύμα προς Καλαμάτα.
Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Κορίνθου – Τριπόλεως και στα δύο ρεύματα, ενώ ανεστάλη η είσπραξη διοδίων σε όλους τους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου.
Η κυκλοφορία διακόπηκε επίσης στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης από το ύψος της διασταύρωσης των Καρυών, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος Σπάρτη – Λογγανίκος – Μεγαλόπολη.
Με αλυσίδες και ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες πραγματοποιείται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της κεντρικής Πελοποννήσου, ενώ αποκλεισμένα από το χιόνι είναι και αρκετά χωριά στα ορεινά.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε επιχείρηση της Πυροσβεστικής με ερπυστιοφόρο όχημα, ώστε να απεγκλωβιστούν δύο άνθρωποι από τα αυτοκίνητά τους στην περιοχή της Αλαγονίας Μεσσηνίας.
H κ. Μαρία Λουκά, επιβάτης λεωφορείου που εγκλωβίστηκε στην Εθνική οδό μίλησε για την ταλαιπωρία των οδηγών και όσων έμειναν ακινητοποιημένοι όλη τη νύχτα στο σημείο.

Πηγή:
http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=258193&artTitle=apistefti_talaiporia_gia_dekades_odigous_stin_e_o_athinon_lamias_egklovistikan_sta_ochimata_tous