6 Ιαν 2015

Ένταση στα διόδια του Ακτίου. Απολυμένοι εργαζόμενοι αντιμέτωποι με συλλήψεις

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης στο Άκτιο, όπου οι απολυμένοι εργαζόμενοι παραμένουν στον χώρο διαμαρτυρόμενοι για την εργασία τους.

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης στο Άκτιο, όπου για όγδοη ημέρα παραμένουν ανοιχτές οι μπάρες, καθώς οι απολυμένοι εργαζόμενοι "παραμένουν στον χώρο και περιφρουρούν το δικαίωμα στην εργασία τους", σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του σωματείου Νίκος Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι 18 εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς και οι πέντε συνάδελφοί τους στους οποίους δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας πριν από δύο μήνες, παραμένουν στον χώρο και όπως καταγγέλλουν "η νέα εταιρεία, Αττικές Διαδρομές, που ανέλαβε τη διαχείριση των διοδίων, προσέλαβε νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών με χαμηλούς και επιδοτούμενους μισθούς, στέλνοντας στον δρόμο 23 οικογένειες".

Απέναντι από τους απολυμένους που βρίσκονται μαζί με τις οικογένειές τους και έχουν μπει στα κουβούκλια των διοδίων, έχει παραταχθεί η αστυνομία, η οποία τους προειδοποιεί να φύγουν διότι, έχει υποβληθεί σε βάρος τους μήνυση από τον υπεύθυνο της εταιρείας και στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Στον χώρο βρίσκονται εκπρόσωποι από τα Εργατικά Κέντρα της Λευκάδας και της Πρέβεζας, σωματεία και φορείς, καθώς και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Τις προηγούμενες ημέρες, τεχνικοί της νέας εταιρείας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο για να εγκαταστήσουν το λογισμικό στο σύστημα, ωστόσο οι απολυμένοι που βρίσκονται στον χώρο δεν το επέτρεψαν και εξήγησαν στους τεχνικούς για ποιους λόγους δεν τους αφήνουν να εισέλθουν.


Πηγή:
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/entash-sta-diodia-toy-aktioy-apolymenoi-ergazomenoi-antimetwpoi-me-syllhpseis.3230914.html