5 Φεβ 2015

Οι 2 μεγάλες συμφωνίες Σταθάκη- Αρναουτάκη

«Άμεσες κινήσεις» για να σχεδιαστεί η υλοποίηση του ΒΟΑΚ και να προχωρήσει ο περιφερειακός σχεδιασμός για τα απορρίμματα συμφώνησαν χθες στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην πρώτη επίσημη επαφή που είχαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης. Θετικό ήταν το κλίμα και στη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον υπουργό Εσωτερικών - Διοίκησης Ανασυγκρότησης κ.Βούτση ο οποίος προανήγγειλε λύσεις για τα ζητήματα που έχουν θέσει οι περιφέρειες.

Η συνάντηση Σταθάκη- Αρναουτάκη πάντως ήταν η πιο ενδιαφέρουσα για την Κρήτη. Οι δύο πολιτικοί παράγοντες ,που έχουν πολύ καλές σχέσεις, από την περίοδο που ο σημερινός υπουργός ήταν περιφερειακός σύμβουλος, επιβεβαίωσαν τη...χημεία που έχουν και η οποία εάν μεταλλαχθεί σε δημιουργική συνεργασία μπορεί να αποφέρει καρπούς για την Κρήτη!

Οι κ.Αρναουτάκης και Σταθάκης δεν έκαναν καμία δήλωση μετά τη συνάντηση κι όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης στην "Πατρίδα" «συμφωνήσαμε να Κάνουμε μια ειδική συνάντηση για τα μεγάλα θέματα της Κρήτης. Η οποία θα είναι προετοιμασμένη στις λεπτομέρειες της. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει καλή διάθεση και αμοιβαία εμπιστοσύνη, γνωριζόμαστε πολύ καλά άλλωστε» τόνισε ο κ.Αρναουτάκης.

Ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες της Πατρίδος αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν όλα τα μεγάλα θέματα με κυρια το Βόρειο Οδικό Άξονα και τα απορρίμματα. Ειδικά ο ΒΟΑΚ είναι ο...πόθος και των δυο και συμφώνησαν να ενώσουν δυνάμεις για να μπορέσουν να δρομολογήσουν το μεγάλο αυτό έργο που θα αλλάξει την εικόνα της Κρήτης.

Οι κ.Σταθάκης και Αρναουτάκης συμφωνούν στην χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την εμπλοκή δημοσίου- ιδιωτών χωρίς όμως διόδια. Και στην πρόταση του περιφερειάρχη ουσιαστικά απάντησε θετικά λέγοντας ότι «με την πρώτη ευκαιρία θα το θέσουμε επίσημα στην ΕΤΕΠ».


Περισσότερα:
http://www.cretalive.gr/crete/view/oi-2-megales-sumfwnies-stathakh-arnaoutakh/223267