16 Μαρ 2015

Με διόδια παραδίδεται ο αυτοκινητόδρομος στο Πέταλο του Μαλιακού

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να παραδοθεί το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού από Λάρισα προς Λαμία στην παράκαμψη της Στυλίδας, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παραδοθεί και το ρεύμα από Λαμία προς Λάρισα.

Συγχρόνως, ολοκληρώνονται τα έργα στην είσοδο της Λαμίας τα οποία έχουν παραδοθεί εν μέρει, και μέσα στη βδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία συνολικά το συγκεκριμένο έργο.


Πρόκειται για ένα νέο αυτοκινητόδρομο μήκους 20 χιλιομέτρων με τούνελ και κοιλαδογέφυρες που εκτελέστηκε ως δημόσιο έργο που έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στον παραχωρησιούχο που έχει αναλάβει την κατασκευή του Ε65.

Η λειτουργία του νέου τμήματος θα συνοδευτεί από τη λειτουργία ενός νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στη θέση Μαυρομαντήλα (ενδεικτικά, 1,75 ευρώ για τα ΙΧ) και δύο πλευρικών, στην Αγία Μαρίνα και τη Στυλίδα (Καραβόμυλος).

Το τμήμα Ραχών-Στυλίδας είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά για άγνωστο λόγο δεν είχε μέχρι τώρα παραδοθεί. Το τμήμα ανακατασκευάστηκε με έξοδα του Δημοσίου και παραδόθηκε στην κοινοπραξία Κεντρική Οδό, η οποία και θα το διαχειρίζεται για τη χρηματοδότηση της κατασκευής και συντήρησης του Ε65 (ό,τι απέμεινε από τον αρχικό σχεδιασμό).