29 Μαΐ 2016

Δεν έχει πάτο η ξεφτίλα τους!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΧΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΘΝΙΚΟΥΣ" ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ;

πηγή: rproject.gr

Τζάμπα έτρεχαν τόσοι συναγωνιστές/τριες, τζάμπα σύρθηκαν στα δικαστήρια;

Κατά τ’ άλλα δακρύζουν και λυπούνται.

Σα δε ντρέπονται !

(ένα μέλος του Κινήματος των Διοδίων).

Δεν έχει πάτο η ξεφτίλα τους!

Εξαλείφουν το αξιόποινο των εγκλημάτων από τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ μας ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!!

Και ενώ οι ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ συνεχίζουν να εισπράττουν το εικοσαπλάσιο πρόστιμο (ως κράτος στη θέση του κράτους) από αυτούς που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΔΙΟΔΙΑ, όπως και να διεκδικούν με ΑΓΩΓΕΣ σε πολίτες που αγωνίστηκαν εκατομμύρια ευρώ, κι ενώ η κυβέρνηση σε άσχετο νόμο πριν 20 μέρες τους έστελνε χιλιάδες νέους πελάτες (φορτηγά, νταλίκες βαρέα οχήματα αλλά και επιβατικά, με τη λογική του "δικαιότερου") ...Την Κυριακή 22/5/2016 ψήφισε νόμο που προβλέπει γενική αποποινικοποίηση για οποιοδήποτε οικονομικό αδίκημα, δωροδοκία, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, απάτη, ξέπλυμα χρήματος, απιστία κ.λπ.

Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει ότι σε περίπτωση που το πρόστιμο εξοφληθεί ολοσχερώς (φτάνουν μέχρι το 10% του κύκλου εργασιών της προηγούμενης χρονιάς, εμπλεκόμενης επιχείρησης), εξαλείφεται το αξιόποινο των εγκλημάτων !!!

Αυτά συμβαίνουν στον απόηχο της ιδιαιτέρως επιβαρυντικής εισήγησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία κατηγορούνται για οριζόντιες συμπράξεις συνολικά 63 εγχώριοι και διεθνείς κατασκευαστικοί όμιλοι.  http://www.epant.gr/news_details.php?Lang=gr&id=19&nid=867

Οι μεγαλύτεροι ελληνικοί όμιλοι του κατασκευαστικού κλάδου και ξένοι κολοσσοί, όπως οι γερμανικές Hochtief και Siemens (οι γερμανικές δεν μπορούν να απουσιάζουν από τα σκάνδαλα μικρά ή μεγάλα με πρώτη και καλύτερη τη Siemens) αλλά και η γαλλική Vinci - η μεγαλύτερη του κόσμου - καθώς και οι δύο σύνδεσμοι εκπροσώπησης των τεχνικών εταιρειών και μια τράπεζα, εμπλέκονται στο καρτέλ των κατασκευαστικών έργων που επί τρεις δεκαετίες μοίραζε την “πίτα” των δημόσιων έργων.

Και ενώ η κυβέρνηση καταργεί το ΕΚΑΣ, δεν καλεί την ίδια στιγμή τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ να φέρουν πίσω τα κλεμμένα. Αντίθετα τους δίνει συγχωροχάρτι !!

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση θα χτυπήσει τη διαφθορά !!

Κατά τα άλλα φταίει ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας. Όλα δείχνουν ότι υπερτροφικός είναι ο ιδιωτικός τομέας που απομυζά τον δημόσιο. Όλα δείχνουν και οι στημένοι διαγωνισμοί το επιβεβαιώνουν ότι για τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος βασικός υπεύθυνος είναι το υπερτροφικό κεφάλαιο και χρειάζεται να απαλλαγούμε όσο πιο σύντομα γίνεται από αυτό, την κυβέρνηση και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Η απάντηση στο σκάνδαλο των στημένων διαγωνισμών είναι :

- Φέρτε πίσω τα κλεμμένα - βαριά πρόστιμα.

- Διαχειριστικός έλεγχος.

- Εθνικοποίηση των κατασκευαστικών ομίλων.

- Εθνικός κατασκευαστικός φορέας κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.

Για να μην μείνει αμφιβολία για τα παραπάνω καταγγελλόμενα, μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο του Θανάση Καρτερού στην εφημερίδα Αυγή http://www.avgi.gr/…/6545476/kai-ton-surreonton-egklimaton-…

Που πάει να πει, ότι: μια μεγάλη κατασκευαστική για παράδειγμα, από αυτές που έχουν πιαστεί να ληστεύουν εναρμονισμένα το Δημόσιο, δηλαδή όλους εμάς, πληρώνει ένα ποσόν ασήμαντο μπροστά στα παράνομα κέρδη που τσέπωσε με εγκληματικές πράξεις και... αθώοι οι κατηγορούμενοι. Αν δηλαδή ένας όμιλος έβγαλε ένα δισ. με τα κόλπα αυτά, πληρώνει το πολύ 10% από το τζίρο του προηγούμενου έτους και ουδείς ενοχλεί τα πακέτα που αναπαύονται στην Ελβετία; Ποιο είναι το μήνυμα που παίρνει η κοινωνία για το ποιόν μιας κυβέρνησης που, ανάμεσα σε δεκάδες ρυθμίσεις σκληρές για κόσμο και κοσμάκη, χώνει και μια ρύθμιση όλο κατανόηση για κείνους ακριβώς που έκαναν τη χώρα μπουρδέλο;….. Επιβεβαιώνεται για τους πληβείους πως και με την Αριστερά ισχύει το μαρξιστικό:
Έχεις φλουριά, έχεις θωριά;

και  στην ενημέρωση του Βασίλη Γεώργα στην Εφ. Συν. http://www.efsyn.gr/arthro/poiniki-asylia-gia-kartel-ton-ergolavon

πηγή: rproject.gr