29 Ιουν 2017

Νέες δράσεις από την Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού.

Την Τρίτη το απόγευμα 27/6/'17 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Kατοίκων B.A Aττικής ενάντια στα Διόδια .
Η Συντονιστική Επιτροπή, ανταποκρινόμενη στα σημερινά προβλήματα των Φορέων και των Κατοίκων της περιοχής, διευρύνει την Δράση της και μετονομάζεται σε Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού συνεχίζοντας τις συνεργασίες και τις κοινές πρωτοβουλίες με τους φορείς πολιτών από τους υπόλοιπους Δήμους της Β.Α Αττικής για την αντιμετώπιση των κοινών μας προβλημάτων. Η Επιτροπή το επόμενο διάστημα θα επικεντρώσει τις δράσεις της κυρίως:

  • Στην αποτροπή κατασχέσεων κατοικιών συμπολιτών μας δίνοντας δυναμικό παρόν στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας για συμπολίτες μας και από τις περιοχές του Δήμου Ωρωπού.
  • Στις κινητοποιήσεις για την αποτροπή του ανοίγματος των Σούπερ Μάρκετ της περιοχής μας τις Κυριακές σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωρωπού. Οι κινήσεις πιθανότατα θα περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αναρτήσεις πανό κ.α
    Επίσης, η Επιτροπή θα δραστηριοποιηθεί σε δράσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους σε μεγάλες
     επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
  • Σε δράσεις στήριξης των προσφύγων της Μαλακάσας
  • Σε κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα ηλεκτρονικά-αναλογικά Διόδια και τους νέους πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων που θα τοποθετηθούν σε Μεταμόρφωση και Αγ. Στέφανο αλλά και στα Διόδια Αφιδνών.

Τα αναλογικά Διόδια αποτελούν κι αυτά χαράτσι και όχι μέτρο δικαιοσύνης σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν μεταξύ άλλων στην συνάντηση, μιας και οι δρόμοι μας είναι ήδη πληρωμένοι, η συμβασιούχος εταιρεία δεν έχει προβεί σε έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου και η Εθνική οδός για τους κατοίκους του Ωρωπού αποτελεί τον μόνο ασφαλή δρόμο για να μετακινηθούν εντός του Νομού Αττικής. Ο Τουρισμός στον Ωρωπό θα συνεχίσει να πλήττεται αφού ο Ωρωπός θα συνεχίσει να παραμένει ο μόνος Δήμος της Αττικής που για να επισκεφθεί ο κάτοικος της Αθήνας τις παραλίες του θα πρέπει να πληρώσει Διόδια.
Εν τω μεταξύ η προγραμματισμένη συγκέντρωση-διαμαρτυρία στα Διόδια που είχε οριστεί για την Κυριακή 2 Ιουλίου μεταφέρεται, λόγω καύσωνα, στην παραπάνω Κυριακή στις 9 Ιουλίου.

Ολόκληρο το αρθρο στο Ωρωπός Απ..όψεις