15 Απρ 2011

Με μηνύσεις απαντά το κίνημα "Δεν πληρώνω"

Κόντρα κυβέρνησης και κινήματος "Δεν πληρώνω" έχει ξεσπάσει μετά τις συλλήψεις και προσαγωγές μελών του κινήματος, με την κυβέρνηση να διαμηνύει διά στόματος Πεταλωτή ότι πρόκειται για "κανιβαλικού τύπου εκδηλώσεις", ποινικοποιώντας τις δράσεις τους και διαφημίζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης για πιθανή μείωση των διοδίων, και από την άλλη με τις επιτροπές να προχωρούν σε μηνύσεις εναντίον των εταιρειών αλλά και του διοικητή της τροχαίας, και να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους την προσεχή Παρασκευή και Κυριακή.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου το κίνημα "Δεν πληρώνω" θα προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον των διευθυνόντων συμβούλων των εταιρειών που διαχειρίζονται τα διόδια, με το σκεπτικό της ηθικής αυτουργίας στη μη έκδοση πιστωτικών σημειωμάτων όσων δηλώνουν αδυναμία πληρωμής αλλά και του διοικητή της Τροχαίας για παράβαση καθήκοντος και γιατί εξωθεί αστυνομικούς σε παράνομες πράξεις.

Δεν εκδίδονται τα πιστωτικά σημειώματα

"Οι νόμοι εφαρμόζονται κατά περίπτωση" επισημαίνουν και καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό 45χρονης γυναίκα στο Μώλο την περασμένη Πέμπτη από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Μαγκούφη, που είχε ως αποτέλεσμα κάταγμα στο 10ο πλευρό, αλλά και το γεγονός πως τα πιστωτικά σημειώματα, μετά και την τροπολογία Ρέππα, δεν δίνονται, με αποτέλεσμα οι μπάρες να μην ανοίγουν και να κατακρατούνται παράνομα οι οδηγοί. Όπως επίσης καταγγέλλουν μέλη του κινήματος, η Τροχαία σε αυτές τις περιπτώσεις παρακινεί τους οδηγούς να περάσουν τα διόδια για να μην παρακωλύουν τη συγκοινωνία και μόλις αυτοί περάσουν, τους κόβει κλήση.

Δεν λείπουν και οι καταγγελίες για καταδιώξεις από την αστυνομία σε Αττική οδό, τη χρήση αυτοκινήτων με συμβατικές πινακίδες από την αστυνομία ακόμα και για λάθος προσαγωγές που βασίστηκαν σε "μαρτυρίες καλοθελητών" όπως υπογραμμίζουν.

Διαψεύδουν τα περί καύσης κλήσεων στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας

Απαντώντας δε, με τη σειρά του, στις κατηγορίες περί εφόδου στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας και καύσης των κλήσεων στο προαύλιο, το κίνημα διαψεύδει την Αστυνομία και λέει πως στο σημείο βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη.


Περισσότερα:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=610725