18 Οκτ 2017

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ - Επιστολή σε δημάρχους για ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας ενάντια στα διόδια

Επιστολή σε άλλους δημάρχους της περιοχής έστειλε ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης για το θέμα των διοδίων, με την οποία ζητά να αναληφθούν από κοινού συντονισμένες πρωτοβουλίες για το σοβαρό αυτό θέμα και με στόχο την πλήρη κατάργηση των διοδίων.
Στην επιστολή του ο Κ. Πελετίδης κάνει γνωστή και επισυνάπτει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Σεπτέμβρη 2017, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν βασικοί οδικοί άξονες της περιοχής μας. Εργα αναγκαία για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Αυτά τα έργα λοιπόν, που θα έπρεπε να αποδίδονται αδάπανα στο λαό, καλείται να τα πληρώσει, μέσω των διοδίων, διπλά και τριπλά. 
Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι το κριτήριο για την κατασκευή τους δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Κριτήριο της κατασκευής των οδικών αξόνων είναι, με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τους αντίστοιχους σχεδιασμούς, να εξυπηρετείται η γρήγορη και φτηνή μεταφορά των εμπορευμάτων, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους. 
Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν την κατασκευή των δρόμων, πληρώνουν και τη χρήση τους, αφού έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, αλλά τους επεκτείνει. Εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων. 
Εχουμε πλειάδα δίκαιων αιτημάτων από φορείς και πολίτες που χρησιμοποιούν τακτικά τους οδικούς άξονες και τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων, όπως φοιτητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, ανέργους, ΑμεΑ.
Στηρίζουμε τα αιτήματά τους.
Επιμένουμε ότι η άμεση κατάργηση όλων των διοδίων αποτελεί ώριμο και δίκαιο αίτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί τώρα».
Συνελεύσεις με κατοίκους και φορείς
Εξάλλου, η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συνελεύσεις κατοίκων και μαζικών φορέων στα Δημοτικά Διαμερίσματα και τις Δημοτικές Κοινότητες, κατά τις οποίες θα συζητηθούν τα λαϊκά προβλήματα, ενώ θα γίνει ενημέρωση για τα έργα που υλοποιούνται, καθώς και γι' αυτά που προγραμματίζονται.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν οι εξής συνελεύσεις:
Την Παρασκευή 13 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, στη Δημοτική Κοινότητα Οβρυάς, στην αίθουσα του Ι. Ν. Θεοτόκου Οβρυάς.
Το Σάββατο 14 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, στη Δημοτική Κοινότητα Παραλίας, στον Σύλλογο Αγίου Ιωάννη, Εργατικές Κατοικίες Παραλίας.
Τη Δευτέρα 16 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Κεντρικό Διαμέρισμα, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, στη Δημοτική Κοινότητα Βραχνέικων, στο Σταυροπούλειο. 
Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Ανατολικό Διαμέρισμα, στα γραφεία του Διαμερίσματος (Εγλυκάδος 98). 
Την Παρασκευή 20 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Νότιο Διαμέρισμα, στο ΚΑΠΗ Ψάχου. 
Το Σάββατο 21 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Αρκτικό Διαμέρισμα, στο ΚΑΠΗ Αγυιάς (Ν. Καζαντζάκη 21).